nu måste alla ta tag!

Alltså det här med att vissa puckon får för sig att barn är något som de kan använda som handelsvara är ju helt galet. Sälja, köpa och byta barn som om de vore en sak, ett ting som man kan göra vad de vill med.

Såg en ny kampanj om detta. Ämnet är ju i och för sig alltid aktuellt, men hur skall man som vanlig "svensson" kunna göra något? Body Shop (där man köper goa handcremer och sånt) samlar in pengar tillsammans med ECPAT. Det är nån speciell typ av handcreme man kan köpa och nästan hela summan går till detta.

 Schysst tycker jag.


Ironi på hög nivå

Läste om den här snubben som var så tacksam att ha kommit ut levande ur en hiss som fastnat så han gick till kyrkan för att tacka Gud, då omfamnade han altaret, som rasade ner och krossade honom till döds.

Känns som man kan kalla det för lite ironiskt.

Typ.


fotboll och fotboll

på något sätt så har helgen dominerats av fotboll. Är det inte det ena så är det det andra. Fotboll igårkväll på teven, när Zlatan spurtade och gjorde sitt lilla bidrag för att få Sverige till VM.
Så långt allt väl. Man sitter framför teven, hejar och tjoar och kan inte påverka för fem öre. det är bara att hänga med liksom.

Och idag. P01 i vårt lilla lag skulle spela cupfotboll mot två andra klubbar. Allt under kontroll.
Men det är då det händer. När man står vid sidolinjen och ser matchen på nära håll, som det slår mig. Jag har blivit en av de där.
En av de där proffstyckarna som egentligen skulle varit tränare, och hade de varit tränare hade man aldrig satt ihop laget på det eller det sättet, man har täckt upp de där hålen som alltid blir på högerkanten, man skulle tagit itu med disciplinproblemen man skulle lalalalalalalala. Såna finns det ju gott om. Man hör dem jämt.
Fast det är ju oftast under tvsända matcher det.
Hemma i soffan.

Här blev det ju lite på allvar. Man ropar order till ungarna på plan, se upp där, täck upp här, följ med bollen, jobba hemåt, ja ni vet. Proffsuttryck som jag plötsligt börjar slänga mig med. Och så kommer jag på . Jag tillhör ju inte ledarna. Jag kanske inte kall stå och hojta.

Så jag är ju inte ett dugg bättre själv. Kanske bara lite mera engagerad vid sidolinjen än de flesta.


Men jag lovar, jag skall tagga ner till nästa match.


tror jag.kasst.

jag har ju blivit helt kass på att blogga. Jag suger helt enkelt.
Varken ork eller tid, knappt inspirationsfullt va?

Såg att det var två veckor sen. Suck.

Däremot kan jag meddela att hösten är här, för er som inte har märkt det. För mig gör det inget. Jag är nöjd med att få ta på mig mera kläder, snurra halsduken om halsen och tända upp mina värmeljus.
För det är sånt om jag gör när mörkret faller.

Tänder ljus. er ut om värsta vampyrfilmsskräckfilmen hemma. Fast matchande ljus.

Och apropå vampyrer, jag är helt såld på True Blood. Såg första avsnittet på SVT och sedan så bad jag en vän med stora kontakter i piratbukten att ta hem de avsnitt som finns.
Och vips- så satt jag där med två hela säsonger och nu så matar jag avsnitt efter avnitt. Det är så fantistiskt bra. Man blir helt sugen (haha) på att joina vampyrvärlden. Verkar najs på nåt sätt.

Men nu skall jag fortsätta dammsuga.
och så skall skärpa till mig.

Under tiden kan ni ju med fördel gå in här, om ni vill läsa nåt kul. Något för er som gillar satir, och vem gör inte det?

Tudiloo.
RSS 2.0