jag vill också gå på kurs!Kvarteret skatan.

Bäst i världen.

lite godnatt musik

...den här är så bra.
 
lyssna och njut. Jag vet att Tears for Tears har en version men den här är absolut bättre. Mad world. Från filmen Donnie Darko, om ni sett den.

Schysst rulle apropå det.

Nä,nog snackat. Lyssna och njut.
 

Kanske i den nya bokhyllan?Kvarteret Skatan.

Bäst i världen.

äntligen!

Hittade den här lilla notisen. visserligen verkar det vara en gammal nyhet, men den gör men ändå lycklig in i själen.

16/5 12:38 Clownhumorn dödförklarad

Clownhumorn dödförklarades igår eftermiddag av den brittiska regeringen. "Ingen har skrattat åt clowner sedan 1982 och det är på tiden att vi gör det hela officiellt", skriver de i en pressrelease. Den svenska regeringen har än så länge inga planer att gå i samma fotspår, men Marita Ulvskog säger i en kommentar till DN att hon "håller med om att det kanske inte är så jävla kul med nån snubbe i väldigt stora skor som tutar i ett litet horn längre".

(DN)

Göttmos.

Äntligen kan vi lägga ner hela klabbet.

För clowner kan man inte lita på, det vet ni.....


Astrid, här är vi!

..o vi fick fribiljetter till Astrid lindgrens värld, och åkte glada i hågen för att se Pippi, Emil och se andra sagofigurerna.

Egentligen skulle det kostat oss 800 spänn att gå in men vi var glada över att vi kunde gå in gratis,

Molnnen började flocka sig över Vimmerby, men vi gick med glatt humör inåt allt det kuliga. Emil såg vi, och Gustav, som är mycket rädd för Emils pappa (åtminstone på teve) satt faktiskt kvar i vagnen under hela föreställningen.

<<ja ni ser att Gustav är lite skeptisk

Strax efter att bilden togs så blev Ville stucke in kinden av en geting, och var lessen en stund.Men så här såg familjen Svensson i Katthult ut:

<<här har Emil fastnat med huvudet i en soppskål.

Vi drog runt hela området, kollade på det ena och det andra,och barnen sprang hit och dit och gjorde oss ervösa,dåViktor försvann (som vanligt) men jag hittade honom efter en stund där han satt och tittade npå små spårvagnar i ett skyltfönster på ministaden runt Villa Villerkulla.

<<här är alla grabbarna

tyvärr finns det inga kort på mig så det finns liksom inga bevis på att jag faktiskt har varit på alv.se men ni får tro mig på mitt ord.
men som sagt, jag hade nog inte velat betala över 800 spänn på inträde och sedan upptäcka att det kändes "rätt litet" och att en korv och pommes kostade över 55 spänn. Tur att jag hade gjort pannkakor som vi  smällde i oss. Annars hade det blivit så dyrt.

vi drog hemåt när himlen öppnade sig vid 15.30 tiden och ungarna var nöjda då.
Så jag tackar för fribiljetterna,men jag åker nog tillbaka till Astrid när ungarna ´har fått se lite mera av hennes verk.

Eller som Hugo sa,när vi gick ut.
han pekar på en bild av Astrid: -Vem är det för gammal kärring?
-men hugo, säger jag,det är ju Astrid. Hon som har skrivit om allt det här.............

mmm. men även om Astrid var en pärla, så känner jag att 800 spänn var för mycket.(om jag själv hade fått betala) men om Astrid hade levt så hade allting varit gratis......

i alla fall, när vi kom hem, så var vi extremt trött och alla sov tidigt. gustav hade krupp och idag har vi faktiskt varit på barnakuten och han har fått inhalera adrenalin pch fått kortisontabletter så att han skall få sova gott åtminstone en natt.
 
MEN nu hör jag någon som hostar därborta- Det är Gustav.  På något sätt så struntar jag i att OS är slut. Jag har inte sett ETT enda grej från OS. och det är jag stolt över. Japp.  gött.

nu kan livet återgå till det normala. Skönt.

Skepp o´hoj. land i sikte!

Igår kväll fick vi åka med min kollega, som också är skeppare på ångaren Thor. Den 120år gamlaångbåten stävade ut från Kronobergoch med var Hugo och jag (och en del tyskar och halva hudkliniken som tydligen var och firade nån kollega som gift sig. Återkommer till det.

I alla fall så fick ju Hugo självklart agera lillskeppare och han tog sitt uppdrag på fullaste allvar. Skepparen pekade ut vad Hugo skulle sikta å och sedan styrde Hugo.

<< Maurits tar ut bäringen, Hugo följer

<< koncentrerade stora och små skeppare

<<och sedan ser han ut som en fjullfjädrad flottist! (man kan ju hoppas, hahahaha)


<<eller varför inte en blivande kustbevakare!!??


Tidigare på dagen så var det ju skolstart. Första klass. nervösast var nog vi föräldrarsom stod med tårar i ögonen på skolgården och såg våra små små små barn gå in genom dörren när skolklockan ringde. Nu var det dags. Nu är han så stor, och jag har på något sätt förvandlats tfrån en småbarnsförälder till en skolbarnsmorsa som skall köra till fotboll.

Eller så.

Men så här fin var han i alla fall:  


Spännande i klassrummet. Man förflyttades på något sätt själv till baka till den första dagen i skolan. Jag satt i en bänk i mitten vill jag minnas och mamma stod tillsammans med alla andra föräldrar nere vid väggen och jag minns att hon såg så där stolt och tårögd ut. Antagligen som jag satt och såg ut i hugos klassrum igår.

  <hugo upptäcker att de kommer att få läxor!

Jo. läxor ingår på något omärkigt sätt i skolans värld, Och det fick de erfara första dagen, de fick en läxbok som de skulle skriva ordet SOL i med stora och små bokstäver.
Nöjd och glad efter skoldagen kom Hugo hem och fick kramaroch pussar  av småbrorsorna

(syskonkärlek...)


och sedan var det dags för läxan vid nya skrivbordet!!!

Ja, nu börjar en ny era på nåt sätt. Nu har man skolbarn, snart börjar han väl gymnasiet och vill flytta hemifrån.....

Goa gûbbar"det luktade så tetigt...."  Jo det är sant.

Peter Apelgren. Kul kille.

Grattis på ett årsdagen, BloggenNu fyller bloggen TreAmigos 1 år.

Jag bjuder på en virtuell tårta och hurrar ut i sajbär-späjs......
Vad har hänt? Hur har det utvecklats, från en sprattlande litet embryo till bloggbebis till en tultig ettåring som inte vet vilket ben den skall stå på?
det kan man undra.
 
Men jag är nöjd.

grattis lilla bloggen.......
puss pussfredag, och veckan är på nåt sätt slut.

...ja, nästan i alla fall.

men nu laddar jag för lördagens stora sammandrabbning.

Imorgon är det Kung Inges dag här. Då är det kalas förstår ni. Vi skall ut och röja runt i byn. Jag förväntar mig att komma hem tidigast kl 05....hahahahah. Får väl se hur det går.

Men jag kommer uppdatera er...
Idag har i alla fall maken och Hugo varit och fiskat. Och Hugo fick sin första fisk. En liten aborre som var så klen, men Hugo stolt som en tupp, så firren fick ju hänga med hem.
Nu har jag genomfört första jobbveckan, och det har gått enligt planerna. Ganska lugnt och stilla. På onsdag kommer eleverna och då skall man vara tipp-topp.

Dessutom bjuder jag på den här. Jag är ju ingen hundmänniska.
men vart tog energin vägen då?

...ja det undrar jag. För idag är jag som en dränerat dike. Som ett utskitet äpple, eller vilken valfri frukt som du känner för.
Som en ballong med punktering. En lastbil med soppatorsk.

ja, likheterna är många.

jobbet har börjat. det är säkert därför jag är trött.
Så kan det vara.Men idag har jag gjort något intressant. Ett studiebesök.
Ni kan ju glo på bilden medan ni funderar på varför.Beauty and the beast. Jag berättar inte vem som är vem.


Det är en boaconstrictor. Just det, den stryper folk. Några sekunder senare efter att bilden togs var han på väg upp för min hals och jag började känna mig lite nervös, det kan jag erkänna. Alltså ormar har jag inget emot, de är rätt coola, fast inte när de sticker ut tungan och luktar på min hals. Jag kände hjärtat dunka och tänkte att ormrackarn kan säkert sniffa sig till rädsla, och pulserande blodkärl, så jag svalde djupt och tog sakta ner armarna.

Jag frågade djurskötaren om han brukar bitas. -Eh, ja, jo, sa hon, och han kan bitas. Men bettet är inte giftigt. Däremot har han mycket bakterier i munnen och på huggtänderna så det känns ungefär som att bli stucken med 80 kanyler.

Jag såg migplötsligt själv, i en inre bild, liggandes på golvet med en boa som satt fast sina huggtänder i mina halskärl, och som långsamt slingrade sig runt huvudet för att klämma livsjuicen ur mig.

Men jag ville inte fråga hur hon visste att det skulle kännas som 80 smutsiga kanyler. Kanske har hon blivit stucken själv, kanske inte.
Kanske hittade hon bara på för att skojja lite med mig.

men han såg lite lömsk ut, det gjorde han, ormen.

Så ni får ursäka mig att jag är trött.

man blir det när man kommer levande ur dödens käftar....Rapmästaren på cirkus

igår var vi inne på karl-oskardagarna. det innebär tvåtusen olika stånd med diverse saker somm de säljer, tivoli och musik och konserter och det ena med det andra. En annan sak de oxå innebär är att eftersom det är en stro folk/stadsfest så är det ungefä rtiotusen personer där också....

Vi började tidigt på morgonen och drog in till stan.

Gick där och trängdes.

sedan på väg tillbaka till bilen så stannade vi till på Oxtorget där Nickelodeon (barnkanalen) hade lite happening. Där kunde man ta kort tillsammans med SvampBob Fyrkant  http://foxie.blogg.se/m_012006.html och det gjorde småkillarna....
Hugo däremot ställde upp i en rap (inte rappa) -tävling...De var fyra st som ställde upp och Hugo la av en rejäl rap som tog honom till final. Där mötte han en välväxt sjuårig (huvudet längre än honom och tjugo kilo mer) tje som la av en rap som hette duga, men Hugo satsade allt och slängde ur sig en rejäl BUUUURP och alla jublade och Hugo utsägs till segrare.
Oj vad man var stolt över hans, något udda, talang. Inget som visar å framtida yrkesval hoppas jag!
Mn han såg ut så här i alla fall....


Den stolte vinnaren!!

På kvällen gick vi på Cirkus Bambino, barnen, jag och kära svärmor.. En  tysk familjehistoria kan man säga. Det var typ en mamma, en pappa och deras fem barn varav den minsta var fyra, som hade en cirkus. man kan ju räkna med att cirkusen hade extremt låga personalkostnader i alla fall.  fast jag trodde slavarbete var förbjudet... De enda djuren de hade var hästar som sprang omkring i manegen, annars hade den väl allt som ungarna önskade.

En rolig clown (och ni vet ju vad jag tycker om Clowner) som hade en humor som verkligen låg på ungarnas nivå.. "-Nu blev jag så rädd att jag bajsar på mig...."  och Hugo skrek av skratt....  och vänder sig till mig och säger "-Mamma, nu ser du ju att Bambino var en bra clown!!!"

Eh, ja, jo. Kanske.

Rockringar och jonglerande med diverse föremål, balanserande på småungar, och allt möjligt. För 60 spänn per unge och 80 för vuxna så var det värt pengarna.

Nästa sommar skulle de komma tillbaka och ha cirkusskola. Och sedan hoppades cirkusdirektören på att ungarna skulle uppträda på kvällen.... Hugo nappade direkt. Han ville lära sig kasta kniv som Bambino.....

Eh, ja, jo. Kanske,

Kvällen aslutades med att jag knallade in till Malin och Mattias och tog ett parti Femhundra, och sedan fick jag gå hem när Ville fick hosta hosta och hosta (hästarna???) och fick inhaleras.

men men. Trevlig dag i alla fall.

Och idag bara ösregnar det, men det är väl bara vad man kan vänta sig nu när sommaren så plötsligt tog slut...

favorit i repris


image16

Eller så kanske...men hallå. har jag legat gömd under en sten eller?

...man kan tro det, idag, när jag slår på teven.

En massa vitklädda kineser står och gör massivt kollektiv kung-fu-chigong-snart skall vi avrättas-gympa på en stor plats. En massa glada kinesiska barn kluddar med stora kritor och målar något sinnessjukt fult på en stor grej som plötsligt, i mörkret, far till väders.

Snart kommer ett par astronauter svävande och hela stadion förvanldlas till rymdimperiet slår tillbaka, och en svävande jordglob stiger upp ur djupen. På den står ett osannolikt fult par och sjunger för allt vad tygen håller. Jorden svävar och ändrar färg.....

Det är som om smurfarna på knark. Det är OS-invigning.
Det hade jag missat totalt.

Så jäkla pinsamt.


Jag vet inte vad regisörren av hela spektaklet hade rökt på innan han bestämde vad som skulle ingå i invigningen men det var nåt starkt......

jag hade kanske förväntat mig nåt mer i Kina-stil liksom.

Ett par torterade munkar dras sakta genom glödande kol. En svettig kinamat-kock häller kokande flottyrsmet över ett par oliktänkande samtidigt som ett yngre par bestämmer sig för att bara skaffa ett barn, samtidigt som ett par stora tanks glider fram ur dimmorna och Maos lilla röda fladdrar runt i vinden. Tvåtusen militärer marscherar i räta led fram och tillbaka.

Eller nåt.

Jag vet inte.
Men jag lockas inte riktigt i år.

Eller nåt år. Glo på sport? Njae, inte för mig.....

Men nytt skall vara nytt, och kanske, bara kanske kommer jag att titta eller kommentera nåt mer som händer runt OS.

Härmed (hoppas jag på att) avsluta min OS-rapportering.

Signing out.


Shoot, vad mycket barn......

....jo hugo leker med ett par kompisar idag, ett par tivillingkillar i hans klass.
De har jättekul, och hoppar skuttar, springer, gapar, klättrar, kastar, springer som små blå,
och jag försöker bringa ording i kaos, men det går uppenbarligen inte så bra...  jag har skavsår i öronen, och har fått säga NEJ ungefär en årsförbrukning.... och så jagar de med sig Gurkan och Ville oxå så det är som ett mini-zoo här.

pust. men snart så är vi hembjudna till farmor så då är det dags för barnen att skingras. Och det gör väl att alla barn kan lugna ner sig och somna gott ikväll. Ahhhhhh.

Skönt.

Igår var jag hos otikern i alla fall, jag är översynt (inte överseende) och valde ut tre par brillor till det facila priset av vad ett par skulle kosta. Skitbra. Direktoptik har det erbjudandet. Så jag får två par vanliga bågar, och ett par solglas med slipning med....Bra va?!!

Jag valde ett par brillor som jag ser sådär otroligt intill....intele...intellell......smart ut i , ser ut som om jag jobbar på en reklamfirma ungefär. Svarta breda bågar och sedan ett par med röda bågar och sedan solbrillorna, i svart och rött. (otippad kombo)

Blir så bra det så. Så länge jag slipper se ut som en sliten trebarnsmor med begynnande fyrtioårskris....hahahahahaha.
Efter glasögonormsaffären, så träffade jag Snygge Simone och Attraktiva Andrea för lite after work....vi drack alldeles för mycket öl (eller Simone??) och närjag kom hem så gick jag in till Malin som fyllde år (Grattis Bruttan!) och vi drack drinkar och sjönh Singstar så det stod härliga till.

men jag låg i säng till halv tolv, inte sent där inte...

Jag skall ladda i helgen inför måndag, då jag börjar jobba igen.....pust 
tårta till malin på födelsedagen.....

kissemiss.....

Gjorde dagens goda gärning i förrgår, känns det som.

Var ute och pysslade i trädgården och chillade, och då får vi och grannarna se två små kattungar som leker mitt på gatan. En helvsvart och en gra/vit, jättesöta.
Men vart kommer de ifrån? De var kanske en tio veckor gamla, och ingen kattmamma syntes till.
De lade sig i grannens rabatt  och tryckte i ett par timmar.

ingen kattmamma.

Frågade runt om det var nån sån kände till kattungarna. Inget napp.

Det blev sent, lyckades fånga in ungarna och så fick de bo i en flyttlåda, med en gosig filt och så fick de mjälk. De var törstiga, och när de hade druckit föll de i sömn brevid varandra,

Jag skred till verket med att försöka få tag på någon som kunda ta hand om katterna. Djurens vänner fick jag inte tag på, och polisen hade ett par telenummer men där svaradeingen heller. Så det blev ju att de fick sova i gamla pannrummet. Men de sov gott hela natten. och ingen kattmamma som letar.......

På morgonen fortsatte jag att leta ett hem till dem, och jag hade gärna behållt en av dem men med ett allergiskt astmabarn i familjen så vågar jag inte det....

Tillslut, efter att barnens kusinen ringt runt till en massa folk och frågade om de kunde tänka sig bli med katt, så fick jag tag på ett katthem i karlskrona, Kattkommando Syd och hon sa att hon kunde ta kattungarna. Sedan satt jag upp en stor lapp i affären så om det är någon som saknar dem så kan de ringa......

Och det kändes skönt att kunna få iväg dem till nångonstans där de blir omhändertagna och inte hamnar i skogen.
Men hon på KKS sa att de senaste dagarna har de hittat massor kattungar som folk bara satt sätt ut på gatan i ett okänt område. De kommer körande , stannar och sätter ut ungarna, och drar vidare.....vad är det för människor som gör så??? Det är ju levande varelser vi pratar om.
inte skräp.

Sådana människor skall skjutas i knäskålarna, flås och hängas upp till allmän beskådan.

Så nu har de det bra i alla fall. Och jag känner mig glad över att jag räddade två små liv.


<mjau
!

RSS 2.0