men alltså........

gick tidigare (fem minuter bara visserligen) från mötet på jobbet och sprang ner till bussen, för man ville ju ändå hem. regnade gjorde det, ett sånt därnt snett regn som hamnar inne i näsan och gör en så där ledsen liksom.

stod där och småfrös fem i fem och glodde efter bussen. Och glodde det gjorde jag, för inte kom det nån buss inte. Grrr, började jag morra för mig själv och när det hade gått tjugo minuter och bussrackarn inte hade dykt upp så ringde jag bussupplysningen. det är väl en typ av tjänst som kan spåra upp försvunna bussar.

Och det var ingen som hade en aaaaning om vart bussen var nånstans... Så så där mycket upplysning var det ju inte.

Surt. Där stod jag med mitt snea regn upp i näsan, och ungar som väntade, och barnvakter som var trött och vill hem, och jag var just på väg att bli riktigt ARG  för att det hade gått en halvtimme....
men då kom den i ilfart. 
Chaffisen panikbromsade framför hållplatsen och vinkade desperat med händerna, som att säga åt oss, snabba på snabba på. Ni behöver inte stämpla, skriker han som om det skulle vara nån jädra ynnest. Jag har redan månadskort pucko, tänkte jag vråla, men det blev liksom aldrig av. knuffades längre och längre bak i bussen tills jag hamnade bland de där tuffa killarna längst bak.

men jag fick ju en sittplats i alla fall. När vi nästan var hemma så slår chaffisen på mikrofonen och flåsar fram som en astmasjuk pekinges -"Hrm, hrm, jag vill be passagerarna om tack för att ni orkade vänta på bussen"

men vaddå, orkade vänta? han de vi något val eller?
-Nej, nu orkar jag inte vänta, nu GÅR jag hem i två å en halv mil, för nu ORKAR inte jag...VÄNTA.

Ja. Jo. Såatte.....


Men vänta tills på lördag.....
..
Då blir det ...........

jag äger!! (har jag hört)

Gjorde testet i expressen om man fattar tonåringarnas sncak. Och det gjorde jag faktiskt....
hade 10 rätt av 13 så det var ett gott resultat...
Nämensåatte....

Testa själv.

det var lite kul faktiskt. då går det när man umgås med gymnasieelever hela dagarna. man snappar ju upp ett och annat.

Nu sitter jag och glor på en ny serie på 5;an. "Färjan" och nu var det folkstorm på aftonballen.  "Visa inte hur otrogna vi är"! skriker kärringarna och gubbarna som åka på färjan och festat loss det i tron att ingen skulle se dem, allra minst en tevekamera som skickar ut det över hela sverige, så gamla faster sätter kvällkaffet i vrångstupen och stryker dem ur testamentet direkt.

men vad tror de? Har man åkt och gjort bort sig så får man väl stå för det. Men bara för att folk super sig hysteriskt fulla och får lucköppning och hånglar loss på varenda dansgolv som finns, och när de vakna upp så drar de till tax-free butiken för att fylla på förråden för det tog slut kvällen innan.

Och blonderade singeltjejer som varit singel i SJU år (påpekar hon högt) som skall ragga loss och hitta mannen i sitt liv (och det gör man säkert på finlandsf'ärjan, men wtf- undrens tid är väl inte förbi)

Joråsåatteeeee....

Igår; cykelfest. Idag; trött.

...men det är ju bara att gilla läget liksom. Kung på natten, kung på dan, som vi säger.
Och det var supertrevligt att trampa hem till okända människor och äta och dricka gött. Vi hade efterrätten så man försökte ju att hålla sig något i styr liksom så att man inte skulle slira ur innan målsnöret på nåt sätt. Men när väl all mat hade slunkit ner så var det samling på Näckrosen och DANS för hela slanten. dans och vätskekontroll.

Jag buggade. och för er som känner mig vet ju att jag inte kan bugga.
Men nu har jag haft ett äss i ärmen;
jag har gått på liten privat buggkurs på jobbet!

Så nu kunde jag (nästan) hänga med i de flesta turerna, och det var en otrolig skillnad från förra året när jag inte kunde alls.
Ja, det var sköj. Dessutom var det ett liveband som spelade covers så det var ett jädra drag.

Jag knallade hem vid 03, och sedan vaknade jag vid klockan sex ändå. fattar inte varför det blir så. Inga barn hemma, lugnt och skönt, och man ligger där klarvaken och glor upp i taket.
Mn jag gick upp och glodde på Dr.Phil på teven.
Sedan gick jag och hämtade barnen vid 09....

Annars mår jag oförskämt bra. Nema problemas på nåt sätt. Har till och med legat och lukat i landet på fm.

Nej, nu känner man sig lite sömndepraverad så jag antar att det blir tidig kväll.....


Tips från coachen; ät inte liljekonvalj

Igår satt jag och minded my own business s.a.s, eller rättare sagt jag hade gått på lunch utan att ta mobilen med mig. Första gången som jag inte har med den. Oddsen på det liksom.
I alla fall, kommer tillbaka till mitt arbetsrum och ser att en fasligt massa människor har varit flitiga att ringa...
det var både maken, skyddat nummer och....DAGIS.

Gulp.
och ett meddelande fån maken att:
Ring mig så snabbt du kan.

ringer upp, och då är han på väg ut till dagsi med ambulansen för att hämta Viktor, som uppenbarligen var hungrig och hade gått upp i skogen och stoppat i sig liljekonvaljbär.
jag har ätit blåbär, sa han till fröken. och pekat på liljekonvanljbären medan han torkade bort den röda saften som rann ned för hakan.

Jag citerar från giftinformationscentralen:

Liljekonvalj

Convallaria majalis
Växten är giftig. Speciellt blommor och blad innehåller ämnen som är irriterande och som kan påverka hjärtat. Allvarliga förgiftningar är dock ovanliga. Förtäring av blomvattnet är ofarligt.

Symtom: Magbesvär. I allvarliga fall eventuellt även hjärtrytmrubbningar.

Åtgärd: Om mer än 5 bär, blomklockor eller andra växtdelar förtärts, ge kol och kontrollera risken hos Giftinformationscentralen.

Jodå, och med viktor så kan man ju riktigt inte veta....han har en egen smak. Han tycker en del saker är gott som naturen satt en vråläcklig smak på för att visa; OBS Giftig!!!" Ät inte mig!

men jodå. det hade han.

Så det var raka vägen in till barnakuten, och där fick vi ge honom kol.
och kol brukar ju vara något som man får tvinga i folk för de tycker det är så enormt äckligt så det finns inte. Så ni förstår ju hur Villes smak är när han fått kolet och säger: MMMM....mera glass.

jaha du.
Sedan hade han fått förhöjd puls som lade sig på eftermiddagen. Vi fick helt enkelt ligga för observation och han tyckte att det var så trevligt så. där fick han isglass, och ligga i sängen och se på film. Ingen nöd på honom inte.

men i alla fall.

Nu mår han bra och alla liljekonvaljväxter är bortrensade från dagis. det gjorde de ett par timmar efter att han fick åka.
Då blev det fart på Vidingehem....(de som äger byggnaden)

Så; ät inte liljekonvalj. Det kanske SER gott ut, men ta inga risker..


släck inte lyset här inne

månadens inspiratör


Nalle Westman.
Morgonsoffan.

Härligt!

ps ni får ALDRIG släcka lampan!

min blogg har inget budskap

såg på aftonbullen att man skall stajla upp sin blogg.
man skall vara:

Så bloggar du bäst :
Skriv om det du kan 
 Nischa dig
var personlig
Lär av andra bloggare
Länka mycket
Lägg ned tid

Jo det kan man ju tro. Inga små krav liksom. Och hur skall man hinna detta då?
Genast känner man ju sig som världens sunkigaste bloggare.
har inget tema.
jag menar VEM vill egentligen läsa om en stressad småbarnsmorsas vedemödor?

INGEN

Nicha dig, säger de. Nischa mig vart? jag är inte arton och kan blogga om de små dyra topparna som jag får köpa innan jag går till skolan där jag läser på handelsprogrammet som pappa betalar för med sina ihoptjänade pengar.

Jag kan inte blogga om nåt annat än livet, och hur intressant är det?
Länka mycket.
Länka, ja. Men då måste man ju vilja länka till folk. Jag vill bara länka till vissa. Och de har ju inte ens en blogg.

Och det får man inga läsare på.
Uppenbarligen.

Lägg ner tid.
Men HALLÅ, man har ju ett liv!

Jobbar man 75%. Pluggar 50% har tre ungar å hus och tvättberg, rabatter, inköpslistor och stressmagsår så hinner man inte!
Lägg ner ett par timmar om dagen. Jo tjena du.

man är ju inte Blondinbella precis. Hon får vara med i Extra Extra på teve 3 och sitta och se helt oförskömt oförståndig ut, utan att någon reagerar. Såg ni henne?
gay< eh, vem jag Åh, vaddå typ?!

Nej jag är inte avis. inte på de där Bloggbimbosarna som är 17 år och tror att de är enormt livskraftiga och erfarna i livets vedermödor. Åh, vilket jobbigt liv de har, att behöva sitt och dricka latte för att folk kräver det.

När skall jag få va med i teve?
Eh, typ aldrig.

Nä jag e inte bitter.

Nä jag kör mitt räjs. Sedan får det vara.

däremot kan jag tipsa om roliga "anti-bella-bimbo-bloggare"
kolla här: kul. här är en annan skojjig: här.


sedan skiter vi i resten.


Gött mos!!!!Japp!!! Cupmästare 2008...


BlåVitt är Mesta mästare.

De va la roligt detta dåååååå

ALLTSÅ man hinner ju en del.

idag har det varit full fart. På något mystiskt sätt så finner man en helt outnyttjad energikälla och orkar med både det ena och det andra.
Imorse; fullfjädrad fotbollsmorsa. Drog på fotbollsmatch. Hugo och hans lag spelade borta.

Jag har aldrig sett en spelare som springer efter en boll med händerna i fickorna förrän idag.
Hugo, egen stil kan man ju säga.

Sedan hem å gjorde lunch och så var det dags för att städa. Vilket jag oxå gjorde. svabba golvet, och det kan ju alltid behövas när ens barn konstant envisas med att tappa mat ner på golvet, och eftersom man aldrig har tid att torka upp det precis NU så händer det ju att d blir mystiska fläckar som ser ut som en konstverk av textilpoeten Alp Ibrahimi.
Ja, ni vet vad jag menar.

Sedan hittade jag en duschkabin på Blocket.

Och eftersom jag länge letat efter en för att ÄNTLIGEN kunna börja renovera badrummet, så slog jag till direkt. Prutade och sa att jag hämtar den kl 16, Hämtade släpet och på vägen dit sålde jag en av alla mina fjortonhundra barnvagnar till en gammal kompis.

Skönt att bli av med den. Å andra sidan kom jag ju hem med ett styck duschkabin, som nu står i tvättstugan, och väntar på att bli monterad. Stekte sedan pannkakor till förbannelse. hugo hade en kompis här och de åt och åt och åt....

Apropå det, hörde en härlig förklaring till varför inte de hade Disneykanalen längre:
"-Man kan inte ha Dinseykanalen på vår gata, för det kan bli farligt, om för många har det, det blir ström i vattnet och lamporna blinkar och så."

japp. Föräldrars bortförklaringsförmåga ligger på topp!! 

Men nu skulle jag framför allt vilja få barnen i säng, bada i en chokladfontän och liksom fondua mig själv, och sedan skall jag rulla mig i kokos och hackad mandel.
ett bakverk som heter duga.


Adios.

nu ångrar jag mig....

Ja det är sant. jag har drabbats av ÅNGER.

Ångrar att jag sa ja. jag skulle sagt nej. Men det blir säkert bra bara man kommer där. Och sedan blir det ändå bättre när man får komma hem.

Jag stod i mataffären, mesproppig som jag är, och försökte desperat välja en mat som skulle gå snabbt, medan barnen löpte amok som en skock elefanter på extacy.
Min hjärnkapacitet var minst sagt på låg nivå, då det enda jag ätit på hela dagen, var en smörgås. Imorse.
Alltså ingen lunch i magen. Och ingen lunch i magen = låg hjärnaktivitet.

Jag stod och rev mig i huvudet och undrade vad jag skulle köpa mer, då det surrar till i telefonen.
Någon ringer.

Skyddat nummer.

Nu jäklar ringer Lars-Gunnar Björklund och meddelar att jag vunnit på lotto, tänkte jag.

det var inte Lars-Gunnar.
Det var min f.d. chef. Hon är trevlig så det är inte det.

-Kan du jobba extra i natt, sa hon.

Plötsligt drabbades jag av en sällsynt blackout, himlen ramlade ner,öronen slog lock och jag fick tunnelseende.

Och jag sa ja.

JA:

Så nu vet jag vad jag skall göra inatt.

Jobba. Se solen gå upp. Åka hem och sova (i 4 timmar) för sen måste jag gå upp då det är SIMSKOLA för ungarna.

Nu är det Bolibompa. Jag skall försöka vila lite. Allt medan klockan närmar sig nio och jag skall vara på jobbet....


En legend. Ett geni.

Jag satt och funderade på Alp Ibrahimi. den gamla textilpoeten från Albanien.

Född 18 september 1722 i en övergiven textilfabrik utanför Vlora. Hans mamma var en f.d. postiljon och hans pappa såg man inte röken av. Lekte bara med trådrullar som barn. man tror att hans intresse för textil grundlades i den gamla textilfabriken. Alp var ett väldigt poetiskt barn som tyckte om att recitera fornnordiska poeter till frukost.

Känner ni till honom? Inte jag heller. Inte så mycket.

De flesta av hans verk blev väl uppbrända i den stora textilrevolutionen i slutet av  1700-talet. Synd på så fint material.

 Här är en kopia av den ena delen av den fina gamla triptyken som fortfarande står i en liten undangömd lada utanför Tirana. troligtvis så betyder den korta versen: "Låtom oss gå in till porten"


 Vid ett tillfälle virkade han en kajak i modern, futuristisk desig (tänk på att det här var på 1700-talet) som fick stor uppmärksamhet vid världsutställningen i Kamerun 1768. Han kallade stycket för "Flyt"
och här följer ett stycke ur inskriptionen på fören. (direkt översatt)

Oh Ah den glider in
ut
i vass och i rugge
skugge flugge
men Oh Ah vart är den lilla fågeln?
PiiiiP PiiiiiP

 en av de fåtal bilder som finns på Alp Ibrahimi

 sedan skaffade han skägg och blev något gladare.

En sen höstdag 1789 gick han till skogs och sågs aldrig igen. Någon påstod att man hade sett honom badandes i Osumfloden, strax utanför Berati som ligger lummigt beläget i sydcentrala Albanien.

men det visade sig vara en häger som kommit vilse, så det ryktet kunde snabbt avfärdas.

Ett annat envist rykte gjorde gällande att Alp Ibrahimi var den som startade bandet "një komunikimi" 1892, men då borde han varit över 170 år gamal. Å andra sidan drack han alltid extremt stora mängder med Kefir. Vem vet?


Sångaren i "një komunikimi" (kan det vara Alp??)
Vem vet.

Grattis Alp i alla fall på födelsedagen. Eller som man säger i Albanien "vendase dhe të jashtme"
(må alla dina hönor leva ett långt och lyckligt liv)
Typ.


jag har tydligen världens sämsta smak

Kollade på aftonballen. uppenbarligen har jag världens sämsta smak.

jag tyckte ju som jag tyckte om det där hjärnlösa programmet "Hål i väggen" d.v.s inte alls.


Och så slår man upp tidningen och det var tittarsucce.


Sägs det.

Jag repeterar; Tittarsucce.eh??


MMMM. smaka på det ett tag. Men då är det väl så.


Min humor var en gång så sjuk att den dog.


Ikväll däremot skall jag titta på Magnus Betnér som drar runt och förolämpar folk. Eller kan man säga att han använder en hög form av sarkasm.


Och det vet ju ni, att jag gillar.Ah!

vad har det blivit av svensk teve?

...men man slår på teven i godan ro, och hoppas att kunna få en lugn och trevlig idiotfri stund i tevesoffan. vad händer?
Det är ett program som heter Hål i väggen.

Hål i väggen.

bara namnet varnar ju för att alla intellektuella nervceller inte riktigt var med i bildandet av namnet.

sedan så får man se kändisar, både okända och kända, ha på sig någon sorts silverdräkt i tajt material och en liten löjlig barnhjälm.

det skriker förnedringsteve!!!!

resten är, som man säger, historia.
Att blanda ihop frigolitväggar och vatten kanske låter som en jäkligt bra idé när man sitter på firmafesten och har hällt i sig 2 liter starksprit, och munnen bara bubblar, och man spottar ur sig den ena idén efter den andra.

Sen kväll på tevehuset.
-MEN! Jag vet!!!! Vi tar två getter och Linda Rosing, sedan skall de bygga upp ett hus av glasspinnar tillsammans.
-NNNNaaeejjjj, vi schkall ha silver. Silver schkall vi HA. Det schka glittra....liksom.....(sludder sludder).
-A, typ en silverdräkt, för det är så himla FRÄSCHT liksom. Ja, det såg jag i nya Elle. Silver är det nya svarta. Liksom. Typ.
-Men hallÅ!! Nu kom jag ju på. linda Rosing i Silver trikå! (börjar dräggla)
-Schliver asch schilver ä fiiint. 

.....(kvällen går, drickan flödar)

-Så liksom, typ tre dokusåpa kändisar har på sig silverdräkt som skär in i rumpan, och sedan kommer det en vägg farande och de skall kuna ta sig igenom den på suspekta sätt med sexuell underton. Om de inte lyckas åker de i spat.
-Mmmm. Typ. vad tycker du?
-Snark.
-Ok-. han håller med. Vi klubbar det.

är det detta vi har regredierat till? Behöver vi verkligen program som idiotförklarar oss? Klarar vi inte av högre nivå?
 
Eller så är det så att det är fel på MIG. Jag fattar inte. Jag gör inte det. Eller så gillar vi att se kändisar göra bort sig i för små silvertrikåer på bästa sändningstid.

det beror nog på mig....

såg en kul grej förrestenÄr verkligen Jacko´s näsa lika gammal som honom själv?

Hur åldras plastmaterial? Eller är det naturgummi?

Mannen som gav näsplastik ett utseende. Eller icke-utseende.

Men vaddå? Är man förvånad?

Blåvitt åker till Stockholm för att spela mot AIK. (står det i artikeln)

Går direkt o käkar mat, när de kommer från tåget. Då är det pucko-huliganer som kastar sten in i restaurangen på IFK.

Ja, men kan man inte bara stänga av AIKs matcher för allmänheten? det är ju alltid de som bråkar. Låt dem spela för tomma läktare, det kan de gött ha.

Och det gäller för övrig vilket lag det än är. Det finns ju människor (apsläktingar) som går på fotbollsmatch och står med ryggen vänd åt spelarna hela tiden, och bara hetsar folk. Om man står med ryggen vänd åt matchen så känns det ju som om att det är inte själva spelandet man är där för. man är där för att hetsa och bråka, stöka.

Då är man rätt korkad.

Sitt hellre hemma och gapa, istället för att förstöra för dem som vill gå på fotboll.

Puckon.

Men i alla fall:

O  ikväll hoppas jag IFK vinner!
DEXTER

....ÅH äntligen är han tillbaka......

Har precis tittat på nya säsongens första avsnitt. Hur har jag kunnat hålla mig hela sommaren? Hur har jag lyckats vänta?
Vet inte, men det var väl värt all väntan.....

Och för er som missat Dexter; taskigt.

Världens bästa serie. kolla in den. 

NU!...........My kind of guy........

varför, varför, varför

....är Anki Bagger med på sommarkrysset på teve?

varför sjunger hon sin gamla (och enda) hit People say it´s in the air???

Och varför varför varför MIMAR hon? (eller playback, om man skall låta proffsig, och det skall man väl.)

Jag kan inte förstå detta. Det känns ungefär som om Limahl skulle dra av en låt i Bingolotto.

Lika osannolikt. Helt otroligt. Varför? Tänk om hon ändå kunde haft en NY låt. Men icke....


John Ajvide Lindqvist

Jo, det kan nog vara så att John är en av Sveriges mest spännande författare.
Oj, vad bra han skriver, jag kan inte göra annat än att rekommendera hans böcker.

Dessutom kommer en av böckerna, Låt den rätte komma in, snart som film. 

Den vill jag se. 

Alltså, skräck kan ju vara svårt. Se på Stephen King (varför man nu måste nämna honom varenda gång man skriver nåt om skräck) men man läste honom när man var 16 år och tuff.

nu har man växt ifrån det. Nu är man inte 16 år längre.

Och dessutom är man inte tuff heller. Ganska mesig egentligen.

men då är det fantastiskt att läsa en bok av Johan Ajvide lindqvist. För han skriver för tänkande människor.

Här är det inte svisch-blod-monster-bluärk-och alla dog, utan här fångar han upp det som finns precis mitt i bland oss och gör det till en helt naturlig del av livet.

läste den senaste nu. "Människohamn".
Spännande. Den är välberättad och man flyttar sig snabbt in i berättelsen och ser precis hur det ser ut där.

Har börjat på hans novellsamling; Pappersväggar.

Vill bara läsa mer och mer. Låt den aldrig ta slut.

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Människohamn av John Ajvide LindqvistVilket fint stånd du har?!

Måste bara bjuda på ett stånd.

Ett rejält och väl rengjort.
som vanligt: Kvarteret skatan.

undrar om det var en hallick eller torped jag såg?

....alltså, har checkat in på hotellet.

Och det är ett standard, väldigt ordinärt hotell i centrala Malmö.
när jag kom så fick jag ett dubbelrum istället för ett enkelrum som jag bokat, för det fanns inget ledigt. Tack för det, sa jag. Det gjorde ju inget.

Men när jag varit uppe på rummet så tänkte jag att jag skulle dra ut på stan och glo, och när jag klev ner för trapporna igen så satt där lite suspekta damer och bröt på nåt öststatsspråk.

Tänkte väl inte mer på det, men nu när jag kom hem så mötte jag en bister man i trappan. Han kom neråt, och klampade på med hårda steg, mycket välklädd herre, med sån där blåtandstönt grej i örat, lång rock, kritstrecksrandig kostym och ett stenhårt uttryck i ansiktet. Snaggad, biffig som 17 och säkert två meter lång.

Urtypen för en hallick eller torped. Åtminstone av det som man sett på film, hollywood stuk liksom.

Och det konstiga var att han bar handskar. inomhus.

skumt. Undrar om man vågar gå ut överhuvud taget?!

Men men det kanske blir en spännande natt här.....
strax skall jag gå utmed en kursare som också bor på hotellet, svinga en bägare och få i oss mat.

Gott.
Malmö är en trevlig stad. Hade nästa glömt hur fint det är på Lilla Torg och runt här.

Återkommer.

<<om inte torpeden kommer.....

inlåst i stål och betong

Japp, jag är i Malmö.
På högskolan där. Har en kurs som startar upp idag.

Och själva högskolan är ju ett vidunder i stål och betong. Och glas. Lite underlig sådär. Modern kan man oxå säga.
ingen gammal kultur här inte, ut med det gamla och in med det nya.

Modernt.
Och fult.

orkanen_stor
Så här ser det ut. Konstigt va? det ser ju finare ut på bilden man jag antar att den är retuscherad som alla andra kort.

Men det konstigaste är att det är jättedålig täckning på mobilen här inne i stål och betongskelettet. fast, nej, det är ju inte så konstigt.
men för en ny modern byggnad så borde man väl kunnat tänka på det?Kanske det  inte är så konstigt heller kom jag på. Kanske det är meningen att mobilerna skall fungera dåligt. Störsänare liksom. vem vill att det skall ringa på lektionerna?
Kanske något att fundera på vår skola, hahaha.

Så ikväll får jag checka in på hotell.Ttror ni att jag skall sova lugnt och gott eller?
 
inga barn som kommer och väcker mig.

Inget spring och bara tyst och lugnt. Inget stress.

Kanske man skall köpa lite god hämtemat och en halva vin och bara slappa. Kanske man skallgå på stan efter skolan är slut.
jag ser det inte bara som kompetenshöjande at vara härnere. j

jag ser det även som en minisemester!
`
*fniss*

Tja. Eller så.

Nu skall vi snart gå in. Våra lärare kommer och skall börja använda hela sin vokabulär för att göra det så komplicerat som möjligt. För vem har sagt att det skall vara lätt att gå på högskolan??

Inte jag.
Alltid lär man sig något nytt!! Men jag får träffa min atrevliga s"skolkompisar" igen. Det är faktidkt lite som om man blir femton år igen och börjar gymnasiet. vi blir lite fnissiga!

See ya.
fulllärd.


RSS 2.0