skaffa stearinGlad första advent, förresten.

Eller säger man glad första advent? vad säger man? Trevlig första advent? Mysig? Lycklig? Brandfri?
Jag vet inte, men ha en finfin dag i alla fall.

Själv hade jag tänkt att knalla ner till "centrum" och kolla julskyltningen i våra tre affärer. ja ni kan ju säkert själva förstå hur stort "centrum" vi har här ocm man använder "-tecken. Inget man direkt skulle skryta med.

men det skall vara lite lotterier där man kan vinna det som husmodersföreningen har bakat, eller det som hemslöjdsföreningen har sytt/virkat/stickat/knypplat. Sedan får man ju faktiskt gå hem och dricka glögg, och det tänker jag göra.

Sedan måste jag väl erkänna att jag har tjuvstartat på julen.
 
I fredags var vi hemma hos Stina och Martin i Karlskrona. Och där åt vi den första julskinkan, tog en snaps å en kall öl till. Enormt gott.
trevligt som 17, och sällsynt gott.

Men idag, på med varma jackan, mössan och sedan skall vi gå ner vid 15. Sedan hem, kall och fullastad med vinster i forma av lussekatter (slippa baka) och värma på glöggen. Och tända alla ljus som man vill skall lysa upp huset.

Låter som en plan,va?
    

mer inspiration i en svår värld.bara så där, liksom.


Fy fabian, vad sorgligt.

har inte bloggat på 2 (två) dagar.

Har någon saknat mig? Inte det minsta.
Jag hade kunnat ligga överkörd i ett dike, krälandes i mina ega inälvor utmed en bergsvägg efter en mystisk skidolycka, nedlusad, omkullcyklad på väg till frisören, intrasslad och strypt av min egen hårtorkssladd, bränd av massiva mängder varm honung, eller helt enkelt fastväxt på toasitsen.

Ingen undrar, ingen ropar ut mitt namn.

-TreAmigoooooos? Var ääääääär duuuuuu?

Hm.
Nåväl.

Nä. jag är inte bitter.


Fick en för tidig julklapp i dag av maken och barnen . Kändes lite som plåster på såren.
Gjorde mig glad och lite löjligt lycklig sådär, på ett sätt som jag inte upplevt sedan jag spelade gamla LPskivor av Ratata för 20 år sedan.

jag fick Mauro Scoccos nya box. 50 låtar. best of the best. Ultimate Scocco. Kommer ut imorgon.

jag har bara en sak att säga........

Mmmmmmmm....maurobo.

 

bara för det så bjussar jag på en låt:en av de bästa (tycker jag som gammal Scocco-fantast)

Vassegoda.

finkänsligt.nina hemmingsson

Söndag. Lägesrapport:

jag har överlevt.
Båda kalasen. På det med de mindre människorna utspann sig följande "konveration"
-Vill ni leka kurragömma? Nähä, vi fixar det själv. Vill ni ha marängsviss nu? Jag skall hämta, om ni bara sätter er ner, nej inte klättra upp på taket, för du kan ramla ner. Vänta lite, jasså du har kissat på dig,  och har din bror fastnat i trädet? Kan ni kasta soporna i den svarta sopsäcken.Nej, inte stoppa ner hivudet i soporna. Klättra ner från taket är ni snälla. Vill ni ha korv nu? Jag skall tända på grillen, nej tändvätska är bara för vuxna. Nej inte röra grillen, vill du ha din korv alldeles svart? Du tycker bäst om det, jaha. Nu skall vi leka dragkamp! Jasså, ni har använt repet till att binda fast honom där borta vid trädet? Men då får ni ta loss honom, för nu gråter han. Är det någon som fastnat i garaget? Då får jag ta loss honom, vänta lite, kom ner från taket, och snälla cykla inte på gatan, för här kör bilarna jättefort. Nu skall vi strax göra fiskedamm (tack o lov) snart kommer era föräldrar. Vänta skall jag ta och...nej klättra ner från veden för det blir knas om den ramlar ner på er....vems tur är det nu att fiska? Din tur, jaha, men vem åt upp ditt godis då? Hållordning på era godispåsar, det är därför jag har skrivit namn på era påsar, och se där nu kommer föräldrarna ja, Det var trevligt! Hej hej ja det har gått jättebra.Nej dinga problem, jag har inte frusit alls, här har man hållit igång, ja tack så mycket. Nu skall jag lägga mig ner och dö en smula.

Sedan var det fullt ös, fram till fyra när det var dags att åka på 40-årskalas.
mycket trevligt. Där utspann sig följande konversation:
.Hej hej jag heter Lotta, jaha, trevligt, det var länge sedan vi sågs, nej men jösses var det tre år sedan, Inte klokt alltså. Ja gärna lite vitt vin om det går bra, nej ingen snaps, det är ju för läskigt. vilken god mat, vänta så skall jag flytta på mig så ni kommer fram,nu skall jag bara uppsöka en liten inrättning, oc hoppsan nu är det jag som skall stämma upp i de ekivoka visorna, ta nu tar vi i allihopa, en litet glas vin kan ju gå ner till, Nej tack, jag är jtätemätt, enormt gott, men jag skall ta lite vin. nej tack, ingen snaps för det är ju inte...nu skall vi sjunga! Tjofaderittan, när skall vi sätta på lite bra dansmusik? Jasså det har de redan gjort medan vi var ute och kastade pil utanför, ja nu var det kallt. Jösses vad varmt det var här inne, bäst jag tar mig lite att dricka, nu skall vi dansa. Uh-Uh. whoop that ass, som vi brukar sjunga, nu blir det gamla klassiker, tror jag, nej det är bra tack. Ingen snaps men gärna...och vad gott med kaffe och en liten avec, det är smarrigt, och vilken kaka, den var ju god, nu måste jag bara dansa mera., Jag tar av mig skorna nu, det håller ju inte längre, va är klockan tre och dags att åka hem? tack för beöket och festen det var så roligt!!

Sedan vaknade jag upp klockan halv åtta, gick upp och dammsög, hämtade barnen, och var ute och lekte.
Nu har vi käkat lunch, dags för en liten vilopaus.

Hoppas jag.

Kung på natten, kung på dan.


Ekivok toastmaster.

....eller toastmaster och toastmaster.  Jag har blivit ansvari g för ett av sånghäftena som skall cirkulera på 40-års kalaset vi skall på imorgon. Och hur kommer det sig att just jag blir ansvarig för de snuskiga sångerna? hur kommer det sig att just jag skall få detta häftet att användas till bristningsgränsen?

har jag en dragning åt det ekivoka?

Ligger jag åt det frivola hållet?
Brukar jag dra förtäckta skämt som gränsar till det oanständiga? Brukar jag min ironi mycket?

Ja, det är sant.
Det är nog därför som jag blir tilldelad detta uppdraget.

För jag skäms inte för nåt.

tror jag.

Nu gäller det bara att öva på sin tajming. Man kan ju gärna inte börja med att försiktigt harkla sig vid förrätten, innan folk ens har smuttat på fördrinken, och säga; -Eh, jag har en liten visa som jag skulle ...eh...vilja...sjunga.

Nä, det får bli senare på kvällen, eller kanske framåt morgonen, när man kan skrika; -Kom igen, nu tar vi den om han med dasen som dinglar!

jag skall öva hela dagen i morgon! Kanske dock inte under tiden vi har eget kalas. Det kanske ses som lite stötande om jag sjunger ekivoka visor under ett barnkalas. De andra föräldrarna gillar nog inte det. För vi skall ha barnkalas. 

Sjuåringskalas.

10 st helt galna killar på 7 år, som skall röja runt i min trädgård. Ja det är sant, kalaset skall vara UTE. Skönt va?!

själv tycker jag att det är en otroligt smart idé som jag kommit på. Låt dem vara ute och springa av sig. Låt det vara städat inomhus. låt mig få behålla förståndet.

Nu skall ladda ikväll inför morgondagen.

med sömn.

det lär behövas.

nu är det min tur.....Jan Stenmark. Kul kille.

inseminerar ni något?
Underbara, underbara Nina Hemmingsson

ibland säger orden mera än vad man tror


det kan vara svårt det där med grönsakersnart är de tillbaka på SVT.
Mia och Klara.

Se det.

äntligen en ny bok

...av favvoförfattaren Dennis Lehane.

Kommer ni ihåg Mystic River? boken är bättre än filmen, jag lovar. Så spännande alltså.

om ni inte har läst något av Dennis Lehane så föreslår jag att ni kan börja med den. Sedan skall ni raskt beta igenom Gone, baby, gone. Har oxå blivit film.
Mörker, ta min hand, är en annan bra bok. Egentligen kan jag rekommendera vilken bok som helst av Lehane, och ni kommer att älska dem.
Spännande, välskrivna, med en mörk underton av det fattiga och segregerade amerikanska samhället.

och nu läser jag om att han har skrivit en ny bok!  Jösses vad spännande!

det betyder att jag måste springa ner och ställa mig i kön till bokhandeln...

alltså.kommer skönhet inifrån? är du säker?

Kolla här först.

sedan kan man ju fundera. Hur f-n är det ställt i huvudet på henne? Injicera MATOLJA??? SJÄLV??

Ja, jag vet inte vad jag skall säga. VARFÖR vill jag skrika i hennes (numera) vanställda ansikte .
Seriously.

Jag menar hon blev ju som en hybrid mellan en Bulldog och en klase tomater. och hur kan man göra det själv? Hur långt har det inte gått då?
Jag fattar överhuvudtaget inte den där hypen om att man måste injicera sig här och där, och lägga in saker i hakan spruta botox här och där för att: -Oj titta EN rynka! Jag har blivit gammal!
 
ja välkommen til livet säger jag. Det ingår i det naturliga förfallet. Gravitationen vill ha sitt och drar oss sakta men säkert ner mot jorden. det är nog bara för att vi inte skall vara så uppblåsa och fisförnäma när vi blir gamla. När man är ung, len som en persika och spänstig som en iller, så fattar man faktiskt inte att saker och ting kommer att ändras!
Helt av sig själv!

det finns inget vi kan göra åt det, utan det bästa är nog att stilla se på när naturen har sin gång. Man kan träna och äta rätt och sådan, men inget kan stoppa det naturliga förfallet. Celldöd går inte att undvika, fatta det!

och så kommer det nåt smart våp som tänker, ja, vad bra, jag har inte råd med silikon längre utan nu sprutar jag in matolja! 
Och hur mycket då? det måste ju vara flera liter som hon har suttit hemma framför spegeln och sprutat in.

läskigt säger jag. Och skumt.

Då har jag faktiskt hellre rynkor än att se ut så. 
Sent skall syndaren vakna. hon ångrar sig nu.

hon vaknar upp, som ur en redig bakfylla, ser sig i spegeln och gömmer ansiktet i händerna. ledsamt....och så där wacky så att man bara skakar på huvudet.

 

ålrajt. Nu bär det av.

...skall hem till Nettan i eftermiddag. Vi skall käka tapas och dricka vin. ha det gött liksom.
Sedan skall vi gå på bio och titta på "Låt den rätte komma in". Fick ju ett par fribiljetter av Ordfonts förlag   
för att jag skrev så vackert om John Ajvide Lindkvist, som har skrivit underbara böcker.
och det är faktiskt första gången som jag fått något för att jag har skrivit om något kul. Jag börjar kanske bli som Blondinbella. Eller nån annan sån där storbloggare som får grejor hemskickade hela tiden.

men de förväntas ju att "recensera" grejorna hela tiden. Ny top från , tja jag vet inte, H&M. Klick, en bild, och den fantastiska texten; "Top från H&M, 189 kronor. Gu´vad söt!"

sedan är bloggen full av sådana intressanta och djuplodande insikter. Så stimulerande, verkligen.

Nä, jag skall i alla fall utnyttja min gratismuta och gå på bio. det skall bli trevligt, och som vanligt skall jag recensera. Filmen lite, men mest besökarna.

Det får inte bli för mycket vin innan bara, för då kommer bara någon annan recensera mig.

Strongt förresten av  Tyskungen att gå ut med att han gör alldeles för knasiga grejor när han dricker för mycket.  Kolla själva, jag tycker att han skall ha respekt för det. För att han skall sluta dricka alltså. Och inse att man kanske får en röst i huvudet som säger att; Go for it, babe, om man har tagit sig en rackabajsare för mycket, och så försvinner plötsligt den normala spärren. saker och ting spelar inte så stor roll liksom längre.

Fast jag har inte släpat upp en skottkärra i Växjö på tredje våningen bara för att det varit kul. Annat har jag hittat på. man har ju levt ett tag i alla fall.....

Brukar mycket sällan ha ångest dagen efter. Har mognat. Kan inte minnas när jag hade det. enda ångesten jag får är att man kanske MÅR kroppsligen dåligt dagen efter, inte för att man GJORT nåt dåligt.

Nä,nu lämnar vi det ämnet.

Nu skall jag köra Hugo till kalaset. han skall på ett 7-års kalas.

Tudiloo

en liten vacker sång

ville bara bjussa på en liten vacker sång så här på lördagskvällen.

Till alla tveksamma.

shoot. vilket gäng

Vi har haft förfest.
Förfest för 6 st 7-åringar.

Jorå! det var lågstadiedisko ikväll. Hugo ville ha förfest. Och bjöd in, och de kom.

 här är det Isak och Hugo

 sedan dök man praktiskt taget ner i chipsen

Här är Hugo och hans körtjejer

 Här sjungs det för full hals.

Det var tur att festen bara var i en timme,för sedan orkade inte vi mera. Då var det dags att köra iväg dem till discot.
Najs.
Det är ju så man själv minns sitt första disko. Jag minns ett, det var i fyran och jag breakdansade,
Japp, det är sant. Jag breakade. Och vi battlade. Tufft som få.

Hey, you, the Rock Steady Crew
Show what you do, make a break, make a move
Hey, you, the Rock Steady Crew
B-boys, breakers, electric boogaloo


Jag kan bjussa på videon. Ljuva 80-tal. Ljuva klippteknik.  Sen blev jag synthare istället. men det är ett annat inlägg.


Äntligen till väst!

Imorgon bitti bär det av. Då kliver jag på tåget tio i sju och åker till Göteborg.

Jösses vad kul det skall bli! Skall på studiebesök på min brors skola. och det skall bli najs.

Sedan skall jag träffa ett par gamla polare, och sköjjar du vad roligt vi kommer att ha. sedan skall jag åka spårvagn tills jag spyr, jag skall blicka ut över stan när jag far ner mot Olskrokstorget, jag skall lyssna på stadens ljud, äta fisk, dricka pripps, tjôta, hänga vid koppamärra, håna paddan, mumsa makrill, kolla upp goa gôbbar, lyss till den sträng som brast.

fy fjädrar va gött!!

Så nu blir det blogguppehåll.

I ett dygn.

sedan är jag tillbaka, om någon mot förmodan skulle sakna mig


jag avskyr telefonförsäljare......

...som ringer mig HEM på KVÄLLARNA. har de inget eget hem att gå till?

..sitter och minding my own business, liksom.
Då ringer telefonen, och det är ju så där konstigt när det alltid ringer när man sitter och håller på med nåt. I moitt fall satt jag faktiskt och pluggade och då har jag sannerligen inte någon lust att prata med en fnittrande våp från Ståkkhålm som bara fnittrar när jag svarar.

-Hallå, fick jag säga.
-Jo eh hahahha förlåt, fniss fniss, jag undrar om.....åsså säger hon hela mitt namn inlusive alla mina förnamn, är hemma?
-ja det är jag.
Jag försökte låta rätt avmätt och irriterad.
-Jag, eh, hoppas inte att jag stör?
-Jo.
-eh, fniss, jag ringer ifrån Telia. Vi har ett JÄTTEBRA erbjudande till dig.
-Jasså?
Jag försöker låta som om jag har hissat upp det ena ögonbrynet för att se lite halv om halv förvånad ut att någon VÅGAR störa mig, och om någon nu mot förmodan stör mig så skall det handla om att jag ärvt 10 miljoner. Inget annat accepteras.
-vad betalar du för ditt bredband idag?
-Ingen aning.
-Eh.....
För att bli av med människan ¨så frågande jag maken vad vi gav.
-265 spänn.
-vad har du för operatör?
-netAtOnce och Wexnet.
-Men då är det ADSL?
-Ja.
-Vad är det för hastighet?
-10.     ni märker hur kortfattad jag lät.
-men då kan det inte vara ADSL? Via telefonjacket?
-Jo.
-Det är ju ett jättebra pris.
-Jag vet.
-Då tycker jag att ni skall behålla det.
-det tänker jag. Hej då.
-Eh.....
KLICK

Och.....varför ringa runt till folk om man inte ens kan slå de priser som redan ligger ute? Och som vi har haft länge?
JÄTTEBRA efbjudande, det borde vara 20MB plus en bärbar dator av senaste snitt, en weekend resa till Ulan Bator och presentkort på IKEA på 10.000 för 99 spänn i kvartalet.

DET är ett JÄTTEBRA erbjudande.

Tänk på det, Telia.

Ring mig inte mera. Inte förrän ni har ändrat era referensramar.


ok då. whatever you say.

Sanningens ögonblick

Ja, nu sitter hon i heta stolen.. Linda Rosing är med i Sanningens ögonblick. hon har med sig tre killar som stöd. hennes bror sitter i mitten och ser ut som om han skäms hela tiden och säger inte ett ord. Hennes två polare har lika mycket botox i hjärnan som Linda, och den ena, Bobby, han har nog gjort sina läppar samtidigt som henne. De fick antagligen ett "Spruta-två-betala-för-en-pris.."

de sitter dessutom och babblar hela tiden i bakgdunden, Och på nåt sätt så hetsar de henne, och så aningslös som hon är så svarar hon rätt ut,  och tycker antagligen att hon är modig och stark, som sitter där och svarar på frågor.
Det känns som om man får en bild av hur jädra ensam hon är i livet, för där sitter hennes kompisar och gör sig roliga på hennes bekostnad. Hur känns det?

Och bjuder hon in till det? Hon kan väl omöjligtvis vara så ignorant att hon inte SER alla som utnyttjar henne och och som använder henne? Eller är det det hon vill? Fattar hon hur landet ligger så är det väl så att hon förtjänar det. Och inser hon inte det själv, tja då finns det nog inget att göra.

Man kan inte tvinga på någon självdistans och insikt, det är omöjligt.

Jag måste ju självklart titta nästa vecka hur det går. Jag undrar hur länge hon klarar sig, och om det blir en gråthistoria. Hon kanske behöver "förklara sig", hur hon känner. Det verkar inte som om hon riktigt kan stå för det som hon säger, utan hon måste förklara hur hon menar.

Självdistans?

Självsäkerhet?

makt?

Pytt.

Fars dag

Idag är det Fars dag.
Självklart gratulerar man alla levade fädrer.

Men jag vill hylla en man som inte lever längre. Min far.
Min pappa Åke.

Min pappa åke var en ganska tyst man, som inte sa mycket. Men, som en kompis sa, när Åke talade, då lyssnade man.

Otaliga var gångerna då vi satt vid köksbordet, min far och jag, och lät tystnaden tala. Så bröt han av ibland genom att säga;-Jasså, det säger du. -mmmm. svarade jag så.  men det var en skön tystnad, det var ingen påtvingad sak.
han babblade inte rätt ut för ingen att höra.

Min pappa var målare, Min pappa hade alltid färgfläckar på fingrarna. Jag minns hans underarmar när han varit och målat, de var småprickiga, oftast av vit färg, när han hade rollat en tak. Min pappa tapetserade taket på 80-talet. Det var inne då och var fräckt. Han sprudlade av ideér och tankar om hur man kunde förbättra en rum med färg.
Min pappa lärde mig om färger, om olika penslar och någonstans där inne i min hjärnstam så ligger alla dessa ord kvar,
moddlare, alkyd, bredspackling,hornsugga, idragare, att patronera.

Min pappa satte alltid familjen främst. Min pappa älskade oss, men ibland hade han svårt att säga de där orden. Ord var inte pappas vän ibland. Han kunde ha svårt att hantera dem, och istället så visade han oss kärlek genom att finnas, och att göra saker tillsammans med oss.

Min pappa var en jäkel på att fiska. Han älskade att gå på maskerad, och både mamma och pappa klädde ut sig med liv och lust. Min pappa var trygg, stark och modig. Pappa lagade mat som om han aldrig har gjort annat. Han gjorde allt från inbakad oxfilé till pannkakor.

Det är pappa som lärt mig att göra pannkakor.

Min pappa saknade sin pappa. Farfar hade svårt med spriten och den tog hans liv. Pappa tog hand om farfar och körde honom till diverse ställen så att farfar skulle få hjälp. Men det räckte inte för farfar. Och min farmor, ja hon kändes alltid frånvarande.

Pappa hade dåligt självförtroende. Pappa trodde att han inte kunde någonting, fast han var bra. Jag var ibland ledsen över att pappa inte kunde se hur bra han var. Det gjorde mig ont att se att han trodde att han var underlägsen andra, att han inte kunde saker och ting. Kanske var det därför han alltid höll sig i bakgrunden. jag vet inte. Jag önskar att fler kunde fått se min pappas alla goda kvaliteér.

Varje julaftonsmorgon väckte pappa oss i familjen genom att gå upp tidigt, och sedan sätta igång skivspelaren, och spela "O helga natt" med Håkan Hagegård (det MÅSTE vara Håkan Hagegård) upprepat tills vi alla hade vaknat och kommit upp och satt oss runt honom.
 Det var en fin tradition tycker jag. Jag för vidare den till min barn. Jag tvingar dem att lyssna på Håkan Hagegård (samma LP) och så gråter jag. Jag gråter varje jul, för jag saknar mina föräldrar så enormt mycket.

Jag vill hylla min pappa för att han skulle ha älskat sina barnbarn. han skulle ha flyttat hit för deras skull. jag visar mina barn bilder på morfar Åke. Jag vill att han skall vara en del i deras liv, fast han och mormor inte finns. men jag känner att han och mamma är här. de finns hos mig. de försöker guida mig i livet.

Ögonblick:

Pappas varma och trygga famn, när jag hade fått somna i deras säng när jag var liten, och pappa bar mig tillbaka til mig egen säng. Pappa och mammas sångröster när de sjöng tvåstämmigt "härlig är jorden" i köket.
Pappa som kramar om mig och säger att han är stolt över mig när han har fått en teckning som jag ritat i skolan. Han tyckte den var så fin att han satte upp den på "finväggen", och jag växte flera meter av stolthet och värme.

Pappa, min pappa.Jag hyllar dig. Jag saknar dig. jag älskar dig.

hoppas att du sitter på molnkanten med mamma och tittar ner på oss. led mig rätt, och besök mig i mina drömmar.
Jag önskar att jag kunde få höra din mörka stämma igen, jag önskar att telefonen kunde ringa och det var du eller mamma, och att jag kunde få berätta alla de saker som jag sparat på under åren som har gått sedan ni dog. Jag behöver en guidning. Jag behöver era råd.                                 jag behöver er.

Ditt svaga hjärta som gick itu när mamma dog. 362 dagar efter mammas död klarade ditt hjärta inte av den här världen längre. den 22 dec 1991 dog du. Och då dog samtigt en bit av mig.

Vi ses igen någon dag, pappa.   Du finns i mitt hjärta så länge

Snart skall jag berätta om min mamma.


Glad Fars dag, farsan!


Tårta kl 06.45

När mörkret fortfarande låg tungt över huset så smög vi upp i köket, gjorde i ordning tårtan och så smög vi fram till Hugos dörr. Gustav balanserade alla paketen i sin famn, och så öppnade vi dörren, och började sjunga Ja må han leva.....

(eller som min kära bror sjäng när han var liten, Ja homo leva, ja homo leva...)

Så där härligt låtsasnyvaken plirade Hugo upp under täckeskanten, och ett stort leende spreds sig över ansiktet när han fick se oss, tårtan och presenterna.

Sedan mumsade vi marängtårta. Och Hugo öppnade sina paket och blev extremt glad över sitt Trolleri-set.

Han älskar att trolla. Kanske kan han bli en ny Joe Labero en dag, och kan köra omkring sin gamla morsa i en limo.
det hade ju varit något. Så nu hela morgonen har han övat, och övat, och övat på sina trick.

Så snart så kommer väl han ifrån sitt rum, utklädd i bästa trolleridräkt, men flygande duvor, itusågande damer och borttrollade flygplan.

Bäst att hålla i sig...

GRATTIS HUGO!!!livet, mina vänner, livet.


inte igen, tack


Det där med copyright....

Jag som trodde att vissa saker fanns det copyright på.

Som tex vissa uttryck som har blivit en slogan för den som startade den. Som för evig sammankopplas med de bevingade ord som flyger ur munnen.

Som tex. I have a dream med M L King. Den är ju känd.
Happy birthday Mr. president.... som Marilyn sjöng, hest och påtänt.

Det är svårt att vara ödmjuk när man är så stor som jag, som Mohammed Ali nämde i förbigående.
Eller varför inte det inelligenta klokorden från Al Capone; Jag vet inte ens vilken gata Kanada ligger på.

Och nu till saken. Byggare Bob.Byggare Bob har ju en slogan: -Kan vi klara det? -Klart vi kan!! (can we fix it? -Yes we can!)

Och då infinner ju sig frågan. Nu när Obama, guldpojken som enligt Silvio Berlusconi är ; "Ung, snygg och solbränd" och som jag också är väldigt glad för att han vann, utbrister:

-Can we fix it?
-Yes we can!

Så känns det lite konstigt.
Ni förstår min tanke? vad hände med copyrighten? Har han köpt citatet? har han lagt resurser på att köpa in ett antal piffiga aforismer av olika människor? Skall serieförlaget ha typ STIM-pengar på Obama?

hur funkar det egentligen?

Eller ÄR Obama Bob?


Dunder och granater, här var det Quantum of Bond

Det var dags att se karlarnas karl James Bond på bio.

Hamnade på något underligt sätt brevid begåvningsreserven som tydligen beslutat sig för att lämna sin grotta och gå på bio för att uppleva världen.
Han, en man i sina bästa år, som talade med en släpig och synnerligen se skånsk dialekt, mycket konstig. Pratade ungefär som David Batras figur, den där snubben i hissen i kvarteret Skatan
 här sitter han dock i bussen...

i allafall; han stinker, och då menar jag stinker After Shave, antagligen för att dölja kisslukten som låg som en svag ridå mellan honom och damen han kom med.
Hon; dam i 50 års åldern, verkar inte ha kommit ut så mycket.

det började redan under reklamen.

Dumlereklam. Snubbe tappar en kola i ett akvarium. Firren käkar upp kolan.
Då bryter mannen in.
-Nu skall du se att fisken spottar ut kolapappret, säger han nervös i en förklarande ton.
reklamen slutar med att snubben fiskar upp firren och steker den.
-Nu skall han äta fisken. Han ville verkligen ha sin kola! helt fantastiskt!

Cola Zero reklam, med Bond tema:
-Är det sån du har köpt? säger han till henne.
-Ja, det är det. Det är så mycket socker i. Titta 23%! Men det är sånt Asp..asmar...Aspargam i.

Sedan fortsatte det hela filmen igenom med att han fällde kommentarer om allt.
När Bond ringer till M så slänger de upp en frän virtuell dataskärm.
-Oj då, finns det såna datorer på riktigt?

När slutvinjetten kom och Bond knallar fram och vänder sig och skjuter, ni vet, och blodet rinner ner och färgar skärmen röd, då utbrister han:
-Det där när de filmar genom det där röda, det har de inte utvecklat alls sedan Bond började.
-Nä, men musiken är svängig
, säger damen.

Sedan tar han en klunk ur sin nyöppnade Cola-flaska, funderar en stund, och så säger han:
-Det här med Coca-Cola, det var ju rätt gott.

Mmmm. Det där med ........det tyder ju lite på att han aldrig har druckit Cola. Det tyder på att han har haft ett enormt motstånd mot drycken, men nu blivit övertalad (kanske av Aspargam-damen) att köpa en Cola, och så upptäckte han att....det där med Cola var ju gott.

Om ni behöver en recension på själva filmen så får ni läsa någon annan blogg. det var helt Ok action, och Daniel Craig är ju superskön, men skulle kanske behövt en mindre effektiv klippare, och en lugnare och mer erfaren regissör.

jag recenserar bara biobesökarna.

det är sånt jag gillar. Det var nästan roligare att höra på paret brevid än att se filmen. Bond var ingen komedi, men jag skrattade så jag höll på att kissa på mig.


Nåt att dräggla över

tips från coachen

Hur du bäst tvättar ditt barn!

förklaring till den sk. Ironin.

Jag tillhör den sk. ironiska generationen.

Jag tycker alltså om ironi. Eller så kan det uttryckas så här:


Från Wikipedia 
Den ironiska generationen, benämning på den generation som föddes under 1960-talet och 1970-talet.Det sägs att just denna generation i högre grad än sina föregångare och efterföljare kunde formulera, förstå och uppskatta ironi, och vanligt var också att de särskilt som tonåringar och unga vuxna under 1980-talet och det tidiga 1990-talet använde ironiska kommentarer i sitt vardagliga språkbruk.

Den svenska komikergruppen Galenskaparna ser ironi som att man "...överdriver alltså något som är negativt så att det blir så positivt så att det blir negativt".


 Nationalecykopedin säger så här:

ironi, yttrande eller framställning där upphovsmannen säger motsatsen till vad han verkligen menar men med avsikten att åhörare eller läsare ska inse detta.

Och så kan det ju vara. Att man hoppas att folk skalll inse det själva.
ibland är det så och ibland inte.


passa dig du!

Rör ni honom  åker ni ut.

-Ja det är vad f'ängelsedirektören (finns det sådan i Sverige)? säger till barnamördarens (utan att nämna hans otäcka namn) medfångar i sexbunkern i fängelset. Ja kolla själva på artikeln.

Men alltså, vore inte det precis vad de vill? Att åka ut? Till vart skall de ut? Till parken? Utanför fängelset? Till en öppen anstalt?  Eh.... Det känns mera som ett löfte än ett hot. Inte tillräckligt skrämmande för att liksom hindra någon från att pilla på Eklund.

Pilla på ni. Jag tycker nog att det skulle vara synnerligen självreglerande om de får ta hand om "sina egna" på nåt sätt.

Eller är jag elak och sarkastisk nu igen?

sur och vresig

blev jag idag. Förvarnade alla på jobbet att jag har världens kortaste stubin.

Gick omkring och var lipfärdig hela dagen, tills jag fick åka hem för att kunna åka med Ville till barnakuten. Mr lille Astmahostan ni vet.

När jag kommer dit säger de att han har dubbelsidig öroninflammation också, och inte bara astma.

Världen sämsta mamma som inte har sett det. Jag verkar ju inte ens vara nån bra sköterska. Suck.
Men han har inte ens klagat på öronen. Jag kanske har varit fullt upptagen med att lyssna till hans hosta på nätterna....

Jag borde få sparken. Från alla uppdrag.

Gå i pension, läggas in i saltlake och säljas i småbitar till Japan. Konserveras  i pyttesmå glasburkar som ställs i någon mörk källare. Stoppas in i en låda på vinden. Billig mamma till salu! Hallå hallå!

Gå hem.

Jag återkommer när jag är på bättre humör. Ingen vil läsa en trettioplus surtant med ironin drypandes från mungiporna.

Nu kommer House på teve. Lagom för mig. Min like och vän i livet.

hur kass är man då?

jag är bortvald. Snyft.

Fick inte vara med bland de bloggar som är trevligast.eller coolast. eller roligast. eller galnast. eller.......

Tyskungen har en tävling. Eller tävling och tävling, en omröstning kan man ju säga.
han har läst två miljoner bloggar i jakten på några få roliga.

Jag vet att han har läst min. (kolla här för BEVIS)

Men, snyft, jag fick inte vara med. Ergo= jag skriver som en kratta. No har feelings, liksom.Jag skall bara sura ihop, lägga mig i badkaret och täcka min kropp med kokosflingor och smörkräm, sedan får jag ligga tills jag torkat.

Suck. Fast det var ju redan något jag visste egentligen, så hur skall man med mina tio läsare kunna locka till mig tvåhundra tusen läsare som skapar köer på servern bara för att komma in på Treamigos?

Hm. Vet inte. Men visst hade det varit roligt. Att få skapa en egen kö, alltså. Stopp, här kommer du inte in.

jag skulle hyrt in Fadde som dörrstopp.
 Ole!

Hade varit najs.

Äh, nu drar vi vidare.
Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke vettu.

snorungar

alltås, jag nästan avskyr att VABBA. ja det gör jag. stryp mig hellre långsamt.

Jo men att vara hemma med två snoriga och fullkomlig galna barn som sitter som klisterlappar på benen är inte kul. det kan vi konstatera. en gång för alla.

jupp.

Gurkan har kruppat hela natten. Och ni som har kruppbarn vet ju hur kul det är. Som att få en böld på ett mindre synligt ställe. Manfår ge mediciner och sitta uppe mitt i natten och stirra in i mörkret, och så var jag ute en sväng på altanen, men ungen inlindad i en filt, och så tittade vi lite på stjärnorna, tills han sa att -Nu vill jag sova, mamma.

japp, det skall du få älskling. Om jag får.

Ville vaknade i morse och ville inte gå ur sängen. Snoret gled sakta ur honom, när astma hostan hackade igång, och han såg så där ledsen ut som bara ett verkligt förkylt barn kan göra.

och honom kan man ju inte släppa till dagis. Nä.
Så det var ju bara att se glad ut och vara hemma.

så nu har jag varit hemma. Med en böld i mitt operationsärr dessutom så jag fick åka till sjukhuset med. Där tog den trevlige med ack så brutale doktorn fram en spruta med en mycket vass kanyl på och stack in den. -vilken tur, sa han. det var bara en cysta.

mmmm. Tur för vem? och varför?

Men nu har jag fått antibiotika. Så nu skall jag väl bli frisk oxå, kanske, eventuellt. Och hör ni inte av mig på ett par dagar så har den inte hjälpt. Då har jag drunknat i mina egn kroppsvätskor i ett desperat försök att nå telefonen för att ringa 112.


Det var ju livsfarligt......det sa jag ju.

....Jag visste att det var livsfarligt att ge sig ut på stan och när man går intet ont anande går där, minding your own business, så får man pisk av ett gäng Clowner. (läs artikeln här)

Jag nu skriver jag Clowner med stort C för jag anser att clowner i allmänhet är ett jäkla pack som borde buntas ihop och skickas till en avlägsen plats där de inte kan skämma små barn, och mig. alltså jag ser dem som en gemensam grupp som har som "yrke" att skrämma folk. de kan man INTE lita på, det är omöjligt.

Alltså clown, vad är det om inte en utklädd, falsk jäkel med mindervärdeskomplex för att han inte älskar sig själv, precis som han är. Då sminkar han sig så han ser GROTESK ut, och himlar med ögonen och tar på sig överdimensionerade skor. vad skall det vara bra för?

Skall det vara kul?

Nä. Inte kul.
Bara väldigt disturbing på något mycket obehagligt sätt.

Nu vill jag inte prata om clowner längre, lika lite som jag vill prata om böldpest.

lika illa, på nåt sätt.

   

Äntligen Premiär!

Tänk så stor jag är så längtade jag efter nypremiären på det mest fulländade barnprogrammet nånsin; Häxan Surtant.

Häxan Surtant är allt jag önskar att jag vågade vara. Elak, tyken, fullkomligt blasé på saker och ting.
Hon säger vad hon tycker -och står för det.

mera sånt.

Favvoreplik:

-Vad elak du är!
-Nämen, tack så mycket, det var vänligt sagt.

Längtar nu till varje lördag vid halv sju snåret......


RSS 2.0