Grattis Maria!!

Glömde skriva att min kompis Maria  fyller 35 idag!
Hurra för dig, du är för go du.
Saknar dig, du bor alldeles för långt bort. (norge)
KRAAAAM
//Lotta - oxå evigt ung. Och ovanligt frääääsch.

Här är lite blommor till dig.
puss

image41

Cykelfantomens berättelse.

Ja, då var man en erfarenhet rikare. Har ju varit på cykelfest för första gången. Och vad roligt det var! Jösses att få hem vilt främmande människor på förrätt, sedan trampa iväg (i regnet) till några man aldrig sett för på en gata man inte visste fanns.  Och sedan iväg till efterrätt till några andra.
Jättekul var det! Och vilken god mat man fick. Jag kan tro att husen i Ingelstad har aldrig varit så välstädade som igår! Jag hade lyckats rätt bra (tyckte jag själv) det var skinade blankt och rent ( i flera timmar!!!) och jag hade dukat med nyinköpta bordstabletter, och ljus, servetter och sånt som gick i matchande färger. Ja det var som en bild i Sköna hem.
Trevligt!

Först samlades alla nere på Näckrosen och så  fick man sina kuvert som skulle öppnas på bestämda tider. Vi trampade hem för att invänta vår första gäster. De kom och Pelle bjöd på varsin "Hahlinare" (den ökända drinken ni vet). Käkade och sedan var klockan sex och vi fick öppna första kuvertet. Sedan hade man en halvtimme på sig att dra iväg.
Ner till Sjöbol-området och knacka på hos några man inte kände.  Trevliga människor. Käkade kyckling (jättegod) och drog sedan vidare mot efterrätten. Möttes med champagne och ananaspaj. Mmmm.
Sedan samlades vi alla igen på Näckrosen kl 22.30 ungefär och så var det stor fest. De hade tagit in nån snubbe som körde musik, och vi dansade och dansade. Ja, jag svängde mina lurviga och Pär fick jag dra upp på dansgolvet ibland.
Det var jätteroligt. Kom hem vid halv tre och somnade, och när jag vakande var klockan halv tio. På förmiddagen. Fattar inte hur det gick till, men det var underbart skönt att få sovmorgon. Har inte sovit så länge på säkert tio år.
Hämtade barnen vid lunch och så var det full fat. På mig och barnen i alla fall, medan Pelle har mer varit som en sengångare. *fniss*

Och imorgon kommer snickare Matiias och börjar riva vår fula utbyggnad!!!! Hurra!!!!
Så snart kommer det att se mycket bättre ut, så alla är välkoma att komma förbi och kolla! hihihi
Jag slänger in lite bilder sen på hur arbetet fortskrider.
Vi har ju i alla fall fått rensa på möbler ich sånt, så nu är det ganska tomt här, skall bara flytta på datorn en bit så att inte den åker med i rivningen.

Ledig imorgon.
Skönt.
Skall måla verandan om det inte regnar för mycket.

Ha det gott
//Lotta 

Tillbaka i verkligheten.

juppidupp, dagarna går fort.
Jag jobbade ju natten onsdag-torsdag och jag har inte kommit igen. Det var ju en del år sedan jag jobbade natt, och jag kanske har blivit för gammal för det. I alla fall så har jag varit rätt trött i torsdags, sov väl fram till halv två sedan gick jag upp lite zoombielikt så där, och plötsligt var det fredag. Fråga mig inte hur det gick till. Men så var det. Just det det är ju fredag i dag.*fniss*
Jo i torsdags kväll hade vi föräldramöte på skolan. Alla elevers föräldrar i åk 1:s hade fått inbjudan till skolan, och vi som var mentorer tog emot med öppna armar.

Och jag kom dit tack vare Leif, som så snällt satt barnvakt. han har ju kommit hem nu från den friska fjälluften uppe i Vilhelmina., där han hälsat på sin bror Omar och frugan Eivor.
De har varit ute i skogen och letat efter älgar och annat vilt. Men de hittade inget. Jo, lingon och tunnbröd. Och det smäller ju högre än älgkött om du frågar mig.

Jo jag var på skolan i dag, halva dagen och var lite sträng mot mina elever,sedan knallade jag vidare till sjukhuset halva dagen för att ha praktikplatssamtal. Och det gick bra. De varkar vara nöjda med mig.
Hem, hämta barnen på dagis och sedan hem till svärmor och svärfar i regnet. Fikade, och tog med mig supertrötta ungar hem för nattning.
Gurkan och Ville somnade direkt men Hugo han skulle kolla färdigt på Bolibompa, sedan ville han ha fredagsmys med popcorn, titta lite på Disney kanalen, lägga sig i sängen och lyssna på Nalle Puh. Heldagsjobb.
Men nu sover alla, och mina ögonlock börjar klippa lite.
Skall väl tänka på att krypa till kojs. Blir en tuff dag imorgon.
Vi skall ju på cykelfest. Vi skall ha förrätt. Vad det blir berättar jag inte. Än.
Hoppas bara att det blir bättre väder så det inte håller på att regna och stormblåsa som det gör nu utanför..... det blir till att plocka fram regnkläderna.

Dags att krypa till kojs.-

Go natt. Hör väl av mig på söndag om jag överlevt cykelfesten. Alla barnen skall bo hemma hos Leif och Gittan. De får inte komma hem för t idigt på söndag. Måste få vila ut. *fniss*
 hejhej
//lotta

image38

Ingen kommentar.

image36

Kolla in den här.....

Så jäkla rolig!
http://katastrofalaomslag.blogspot.com/

kul.

(Swisch)... vad var det? det var ditt liv.

Vad jag menar är att tiden går så extremt fort så man blir riktigt rädd.
Dagarna bara rullar iväg och inte han jag blogga igår heller. urk, vad jag är slarvig.
Men jag har varit så facinerad av grabbarnas staketbygge, så jag tappar helt konceptet av tid och rum.

men jag har fått ordning på grovingången i alla fall. Snalla svärmor hjälpte mig att rensa ut det gamla vedförrådet, och så skurade vi golvet, satte upp hatthyllor, krokar och det blev bra. Och igår så klev jag ner i källaren igen och fortsatte, satte upp gardiner, satte dit hyllor och sånt, och la dit mattor och rensade källaren så nu blev jag rätt nöjd faktiskt. Nu kan vi använda källaringången och slippa dra in flera kilo grus varje dag i hallen.
SKÖNT
Nog för att det är kul att leka i sandlådan, men den sandlådan skall inte vara i hallen.

*fniss*
Nu skall jag läsa min bok, har börjat på en ny; Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson Den verkar spännande. Jag gillar henne för hon skriver schysst, medryckande.
Återkommer med recension.

ha det              //lotta     

Projekt: Staketbygge.

jaha, då var projekt staketbygge igång. Två karlar (Pär och Pelle) som står och diskuterar vart och hur man skall gräva ner stolparna, sedan tar det två timmar att reda ut ett snörnystan (som man skall ha att mäta med). *fniss*
Ja , men nu har i allafall de grävt upp några gropar, och så har de köpt virke. Men igår så stod de med var sin öl och hängde på spadarna, som två rediga kommunalarbetare *hahaha*
Nåväl det kommer väl igång vad det lider.

Lördag så var Palle och Ulrika här och vi käkade lite tacos tillsammans med alla barnen, sedan så var vi så trötta vid elva så jag nästan somnade. Trötta trötta, och som vanlig så sov alla barnen i vår säng.  men var ju inte direkt utvilad när man vaknade.
Ville har blivit förkyld och börjar hosta med en gång, så nu har vi fått gå upp i medicinering med inhalationer och sånt. Hoppas att det lugnar sig för han verkar ha det jobbigt.
imorgon är det måndag och jag skall jobba på IVA. Måste ta 10 över 6 bussen imorgon. Ah, gääsp.
det blir tröttsamt.
Ikväll kommer mord i sinnet. MISSA inte det !

Tänk på hur snygg han är, Robson Green. Han har allt nåt visst den mannen.
Mums.
ha det gott, nu är det dags för att laga mat.
Tjolahoo
//lotta

Fredag kväll.....

Idag börjar äntligen Criminal Minds på femman. Det har varit säsongsuppehåll, så det skall bli skönt att sätta sig och titta på programmet. Har ni inte sett det? Kolla här.
pelle är i köket och gör mat. Är hungrig.
Och grabbsen har somnat och vällingen är urdrucketn, hugo tar precis på sig pyjamasen och skall sitta med och äta och sedan är han sängfärdig.
Han har varit ganska tjabbelibabblig nu i flera dagar, och jag kliar mig i huvudet och undrar hur/varför en 6åring kan uppföra sig som en tonåring. Men det är väl en del av utvecklingen antar jag.

Jag tänker ta mig en cider sen till maten och bara slänga mig i soffan efteråt och slappa. Och glo på C.M.
Dessutom har jag haft så infernalist ont i magen nu i flera dagar, och det börja bli mycket tröttsamt.
Men men det går över tills jag dör. Antar jag.
Nu skall vi äta.
Go natt/kväll
//Lotta

Fredag! Äntligen....

Tjolahoo.
Jupp, jag är på jobbet och jag skall ha min klass om tjugo minuter. Har redan förberett allt (tror jag).
Igår så jobbade jag på IVA hela dagen, och var på postop. Kul. Länge sen, men konstigt nog satt takterna i. Och så körde jag mitt aerobicspass igår kväll. Det kändes lite tungt, men det gick ju bra ändå. Börjar väl bli förkyld.

jobbigt att hålla uppe flåset då. Men jag fick dem att kämpa så gott som det gick.
idag skall jag till banken och tigga mera pengar till mitt utbygge. har varit duktig och kopierat mina ritningar och allt. Får väl se extra trevlig ut när jag skall äska pengar till detta. hoppas att det går bra. Jag vill bygga!!!
dessutom så skall jag börja riva badrummen snart. Och lägga golvet i gillestugan. Skall bara med snickarMattias att lägga första raden så det blir fint.

Funderar på om jag helt enkelt skall åka och handla efter jag varit på banken, för det kan behövas menar jag. Nu är allt slut igen. Och vem är det som äter upp all mat? Inte är det jag, utan jag tror att det är mest några av det manliga könet.
Hm.

Här är förresten en Elvis-stripp som påminner om min man.
image35

Nej, så är det, han älskar sin GPS/navigator. Eller som Hugo så klokt säger; navidator.
Det är ju så det borde heta egentligen, eller hur?
Ovanligt kloka barn jag har.

Så är det.
Jag återkommer om med hur det gick på banken. eller inte. det beror på.
ha en fin fredag.
//Lotta LL. (snart kommer förklaringen)

Kallt. Frusen. Vill ha en stor filt.

Jupp,
jag tycker att det är superkallt idag. Hemma då alltså. Satt och funderade på om jag skulle elda lite i kaminen men nu känns det som om klockan är så mycket så jag orkar inte gå och hugga ved.
Imorgon kanske.
Jag har tagit på mig rejält med kläder i alla fall.Till och med Hugo tyckte att det var kallt, ville ha pyjamas ikväll.

Småfisarna har inte sovit på dagis idag, tja, Ville slocknade i soffan efter mellanmålet i 5-10 minuter. Men både han och gustav somnade efter 5 minuter. Ville orkade inte ens dricka välling.
Så får det bli nu, inget sova på dagen.
Jag är stenhård.
Imorogn skall jag jobba på IVA och borde väl egentligen (som vanligt) gå och lägga mig tidigt.
Men Heroes kommer idag och jag borde ju se på förra avsnittet som jag missade.

Ska göra det  nu.
Ha det gott
Sussa sött
//LL. (ni får vänta med förklaringen.)

image34
"Supermorsan" *fniss*

Elvis.

image33

JOjo, så kan det vara. *fniss*

Frostnatt. Brrr.

Hallihallå
Jodå, jag fick ett nytt cykeldäck igår. det var min vänlige make som trampade iväg till sin kompis Mr Bicycle repairman och fixade det. tack för det. Men jag har inte hunnit prövat det ännu för jaghar lånat svärfars bil nu när han är i Norrland. Så jag kunde köra Hugo till skolan idag och det var ju skönt att slippa stressa för en gångs skull.

jag är hungrig. varför är det inte lunch snart?
jag kan ju inte bli mätt på Lakrisal, hur mycket jag än försöker.
Men gott är det, det kan inte förnekas.

idag måste jag öva på mitt aerobicspass. jag skall göra lite nya övningar (hihihi) med dem. De skall få lika mycket träningsvärk som jag har just nu efter Boxpasset i söndags.

jag gillar ju fredrik Lindström. Jag tycker att han är fantastisk på att ta fram det där som man inte kan sätta fingret på riktigt. vad är svenskt? Vad innebär lagom? Såg ni hans senaste program Världens modernaste land på svt?
Superbra.
Kolla här:
Hur lagomSvensk är du??

jag har gjort testet - jag är 88% lagom. det räckte till en liter alldeles lagom mellanmjölk.
Hur lagom är du??
lite kul faktiskt. Ni som inte har sett programmet. kolla här

Jaha, det om det.
kan man gå på lunch nu?
Jag väntar in min jobbarpolare Lisbeth -skön tjej - som kommer tillbaka snart.
Magen får knorra en stund till.

Vi hörs.
//lotta

Gulliga barn.

image32

ja men visst är de supergullig. Jag vet.....

Varför somnar inte mina barn?

Nu är det dags.
Att sluta sova på dagen, alltså. För barnen (inte för mig, gud förbjude). Det ärså svårt att få dem att somna numera, de ligger och vrider och vänder på sig och håller på, upp och ner, fram och tillbaka, tjibbelitjabb, blubbleiblabb. Bubbelibibb.
Så imrogn är det jag som säger till dagis att hålla tillbaka sovandet. de har ju bara sovit i typ 20 minuter nu i alla fall, så det blir ju inte någon dramatisk förändring liksom.
Men det kommer nog att gå bra.
i alla fall.
Jag lovade ju att berätta nån anekdot från min vilda tonårstid. Men jag sitter här och kommer inte ihåg ett dugg av den tiden. Eller så är det en undermedveten försvarsmekanism för att slippa berätta nåt, hahahahaha- nä jag skojjar bara.

Så, tyst nu alla barn och sätt er väl till rätta, så skall tant Lotta berätta en liten saga om en liten flicka som var så tuff så tuff att hon, tillsammans med sitt tuffa gäng, drog omkring på Göteborgs gator och torg och skrämde gamla tanter. Iklädd svarta kläder och med tuffa frisyrer så satt de på sitt gamla café (T-rex) och drack te. Ja, men på fester så drack de inte té, nä då inmundigades det vin i form av den gamla klassikern (och billigast på Systemet) Diamant, eller varför inte en flaska Kir.

En gång, en vacker och fin sommarkväll, när det inte fanns nåt ställe att gå på, så satt den tufftuffa flickan tillsammans med sin om möjligt ännu tuffare polare Maria i en trappuppgång och drack glögg. Kall.

ibland omgavs gänget av små pojkar och flickor som också så gärna så gärna ville bli lika tuffa. De tittade med stora beundrande ögon på de tufftuffa syntharna och önskade och drömde om att en gång få tillhöra samma gång. Men då brukade det tufftuffa gänget bara väsa: -Poppers, och så fick de små pojkarna och flickorna bjuda på fest som straff för att de var så mesiga.

Illa illa. Men nu lämnar vi den tufftuffa flickan och går vidare till något helt annat.
Men vi kommer säkert återkomma till denna tidsperiod en annan gång.

Nu skall jag glo på Idol.
HaHA.

Ha det gött, vi hörs imorgon.
Sussa sött
//L. Eller LL.  Och vad det står för skall jag berätta en annan gång.

Tisdag. regn. punka.

Jaha, då var det iväg på morgonen. Vaknade upp till regn. trevligt när det smattrar mot taket, men inte så trevligt när man skall behöva gå ut och cykla i det. Hm.
Ungarna var på gott humör ända tills jag var tvungen att berätta för gustav att osten var slut. Då fick ha ett bryt och villa ha OST! Men det gick ju över (efter ett tag).
Klädde på alla och cyklade iväg mot Hugos skola först. Regn regn regn, kom fram och lämnade av Hugo, sedan upptäckte jag att vi var rejält sena till grabbarnas frulle, så jag fick trampa på allt vad tygen höll. Och då börjar det om möjligt regna ännu mer. Ösregn.

När vi är halvvägs till deras dagis så börja Gustav ropa om det ena och det andtra, men jag  hinner liksom inte stanna och kolla vad det egentligen är han vill, så då trampar jag på upp för alla (förb-de) backar, pust och flämt.
Kommer fram i ösregnet och ser att det plastluckan som man fäller ner över myggnätet på cykelvagnen har blåst upp, så det har ju skvätt in mycket vatten på killarna..... det var ju det Gurkan höll på att hoja om.
Suck.
Då ser jag plötsligt att innerslangen på cykeldäcket sticker ut som en ballong och nästa sekund säger det
PANG
och däcket smäller.
Tack för det.
In med killarna och då ser jag att både ombyte och blöjor är slut.
Suck.

Men nu är jag på jobbet, pigg och nyter. Eller vad man säger.
Igår var jag ju ganska trött och skulle ju gå och lägga mig alldeles genast efter jag hade bloggat sist. Tror ni det blev så?
Nä.'
Så klart.

Men jag sov gott i alla fall. vaknade med bägge småfisarna på var sin arm (som vanligt)
Nu skall jag jobba. skall fundera på vilken liten anekdot jag skall berätta från min vilda ungdom.
återkommer.
//Lotta

Oj då.

image31

Försöka duger.

Och vad har jag pysslat med då?

Man kan ju undra vad jag har hållit på med som inte har haft tid att skrtiva på min blogg.
jo förstår ni, jag har ju en man som jobbar dygn och tre barn så ibland har jag INGEN energi. och så har det varit i helgen.
Allting har en pris, kung på natten blablabla allt ni vet och jag har helt enkelt prioriterat att sova. (en timme eller så)
I alla fall så har det inte hånt särskilt mycket i helgen, vi var och handlade som jag skrev om i fredags, och japp, jag köpte nu hårfärg. det ligger på köksbänken. Jag skall (som Roger ville) scanna in lite fiina bilder på mig när jag var ung (och vacker?) och det var den tiden som jag bytte hårfärg ganska frekvent.

En del av er kommer säkert ihåg detta, och det är ju alltid roligt att man kan få nån att skratta.
ja, men ni vet ju hur 16-åringar är?? Vill revoltera mot ALLT och särskilt då trista hårfärger. Och nej Johanna, schackrutigt var INGEN hit direkt. Tre frisörer jobbade på mig i flera timmar för att dels bleka och dels färga ner sidohåret sas i schackrutor. Uppe var det svart. Svart som natten.
Jag såg mig i spegeln och rös. Nästan skämdes på bussen hem.  Det såg inte KLOKT ut!!!!!! Ni kan ju tänka er!
Alla stirrade så att ögonen höll på att trilla ut. 
                                                                                

Mamma skakade bara på huvudet. -Men Charlotte, sa hon. (och hon sa bara Charlotte när jag gjort nåt..tja dumt, annars fick jag heta Lotta) Men jag hade det ju bara i 24 timmar, sedan fick jag pengar av mamma för att åka och färga om det. 
Tacksamt.

  Och jag har haft lila hår, blått, orange, vitt, gult (halmgult i varierande nyanser),  4 nyanser av brunt (!) rött hår, slingor, spikes, tuppkam, rakat, tuperat, stenhårt sprayat. Jösses. och svart. Den färgen har jag uppenbarligen fastnat i. Har väl nån dragning åt det. En gång synthare, alltid synthare.

Rock on.

Idag har jag gjort av med nästan sjutusen spänn. Låt mig bokstavera. S-j-u-t-u-s-e-n spänn.  Jösses. Mne det är till huset. ÄNTLIGEN har jag kommit iväg och köpt golv till gillestugan. Oljat ekgolv. 30 m2. Blir finfint. Tack svärfar för att du körde mig!!  Sedan tog jag med mig kära svärmor och drog till Tingsryd och gick in i tältet där de säljer ut Hammarplasts grejor. Så jag införskaffade (fint ord - känns bättre än att säga köpte) många plastbackar för att kunna sortera alla grejor man har, tex i hallen, mössor vantar halsdukar, reflexer och annat smått och gott.
Så det blir oxå finfint.

Imorgon är det dags att gå tll jobbet och se om man har några elever som vill prata med en, och det får man väl hoppas, för vi har mentorstid imorgon.
Men ikväll, så skall jag knoppa in tidigt, skall lägga mig och läsa i min senaste bok som jag läser (recension kommer) för nu är det upplösningen, men vi får se hur långt jag kommer för jag är trött. Lär väl somna. Förhoppningsvis.

Så jag lovar att skriva mer i morgon, och då kanske jag helt enkelt skall dra några fina anekdoter från min ljuva ungdom. Det finns en stor källa att ösa i där...hahahaha.
ha det gott
//Lotta

TGIF...Tjohooo

Åh, fredag idag. och jag är chipssugen.
japp, jag erkänner direkt. utan omsvep och krusiduller. jag vill ha chips idag.
jag  gympade ju igår och egentligen borde jag inte men What the...

Skutteiskutt. Jorå, sitter på jobbet och har precis gjort färdigt hela kursens planering. tja nästan. Alla instuderingsuppgifter i alla fall. Nu återstår det att skriva ett par prov, men det går väl snabbt.
(och det är här som de behöriga lärarna skrattar rått....tror hon ja)

så Pelle Pop kommer och hämtar mig, och så får vi väl åka å handla (som vanligt) mjölken är slut och i stort sett allt. och hur lyckat är det att på en fredag åka till Maxi och storhandla? Trängas med alla barnfamiljer, pensionärer som alltid kör på mig på hälsenorna men sin kundvagn.
men jag vill ha ny hårfärg, så det är dags att färga igen. men jag håller mig till svart för jag tycker nog att jag passar bäst iden. vad tycker ni?
Äh, ni vågar väl inte svara förstås.

Och imorgon är det ju då lördag. då skall man hitta på nåt med hela familjen, och man skall helst ut i skogen och plocka 14 liter svamp, och ungarna skall vara rosiga på kinderna och ha byxorna fulla med gräsfläckar, lyckliga och glada i den friska höstvinden, och mamman och pappan står och håller varandra i handen i solnedgången.
Vilken lycklig bild.

i verkligheten som är man så glad om man kommer ut på baksidan med alla barn, och om det ändå kunde sluta regna så man kunde slippa att kränga på barnen regnkläder när de inte vill. Det är som att stoppa in en vaselininsmord säl i en sovsäck.
det är svårt.

Och när man väl har kommit ut då upptäcker man bajslukt från nån blöja, och när man har bytt den så har hälften av ungarna stuckit ifrån en, så man får springa runt med panik i ögonen och ropa. Sedan hittar man dem under altanbordet där de har byggt ett sandslott med sandlådesanden. och använt bordsduken till tält.
sedan sticker tvillingarna åt var sitt håll (vem skall jag ta....) och Hugo vill att man skall putta honom på gungan, och Viktor vill hoppa på studsmattan och Gustav bara gråter för han tappat en sko i vattenpölen.
ungefär så.
Så vi kanske ta samkväm INNE och det regnar mycket. Annars tar jag dem til lekparken en stund så de får springa av sig.
Tjo.
Ni ser, det är inte alltid så sätt att ha ungar. tre snabba ungar.
Och jag skall nu börja jobba efter min lilla paus.
ha det gott.
Trevlig fredag på er.

*Personliga meddelanden*
Simone . darling. det ordnar sig!!!! Puss.
Karin. Glad för din skull! ut igen!!

hej hej
//Lottapotta

Medicinskteknisk apparatur, love it....(NOT)

Alltså, ni anar ju inte vad som hände med den där apparaten som Ville skulle ha att mäta pH med. Jag åkte ju och hämtade en ny, och syrran programmerade den och satte den på paus så att jag skulle sätta igång den när jag kom hem igår.  Och det gjorde jag, han låg och sov med den och så var grabbarna hemma med Pelle Pop idag. Pär ringer mig på jobbet och säger att - det står att undersökningen är avslutad. Men det har ju inte gått 24 timmar.... då har den ballat ur! Den med! ÅÅÅÅ suck. så vi bestämde att Pelle bara skulle dra sonden och så skulle vi åka och lämna apparaten så kanske man kunde använda den data som var insamlad.
Då går det inte att stänga av här hemma....och syrran ber oss att vi skall åka in med Viktor. Jag gick bort till öronmottagningen, och de kollade på den information som insamlats. Då räcker inte den för att göra ett korrekt resultat....och vi måste sätta en ny sond.
Stackars Ville! Han skrek som en stucken gris, lilla vännen. Inte roligt.
Men vi startade ny undersökning och hittills så har det gått bra....håll tummarna.
'
Idag har jag jobbat på IVA, eller gått lite brevid skall jag väl vara ärlig att säga. Fast lite har jag ju gjort. Skall ju gå in och jobba extra där. Man måste ju hålla sig a´jour  om man skall sitta och lära ut nåt till elever. Man kan ju inte leva på gamla meriter. Man kan ju försöka men jag tror man blir genomskådad till slut.
Trampelitramp.
Sedan har jag kört mitt aerobicspass ikväll, duschat och nu får jag passa på att skriva lite i reklampauserna. Det är ju CSI: Miami. och det kan jag ju inte missa.
Nix nix

Förresten Karin, hur gick det med din "utekväll" alldeles utan Noel? Längtade hem varje sekund? Fast nu hade väl Gunnar och Noel kvalitetstid va? Hoppas att du hade det kul i alla fall....           ;-)

Nä nu måste jag slänga in en liten serie:
image30

Är det nån annan som känner igen sig?
    Ha det gott, sov gott, må gott
//lotta

Onsdag, klippdax

Juppelidupp, Ville har haft sonden i snoken hela natten, men tror ni inte att den lilla mätapparaten gick sönder!!! Vi måste göra om!! Som tur var så lät jag sonden sitta kvar och har hämtat en ny apparat som jag skall sätta igång när jag kommer hem i em. Så får vi hoppas att den funkar då.

Dessutom har min dator helt ballat ur. Så fort man kör igång Windows media player så låser sig hela datorn och det går inte att göra nåt. Inte ens crtl-alt-del funkar. Då är det nåt fel ju.
urk. så himla trist. Nån som vet vad man kan göra åt det?? Tips emottages tacksamt!

Men nu är jag på jobbet och kommer att smita iväg och klippa mig om en stund. skall bli fin igen. har ju inte kkunnat gå till frisören på lääänge för det har kommit saker emellan hela tiden.... så jag ser ju inte klok ut. men det gör inget för nu skall jag bli fiiiin.
Får man hoppas.
Sen skall jag ha mentorstid och ta emot mina små elever som jag har hand om. skall kalla in dem för ett litet samtal. Lära känna dem bättre helt enkelt.
Trallalla
Nu skall jag jobba lite till med ett prov som jag håller på att skriva.
Ha det gott
/Lotta

En bra bok att absolut läsa. del 1

Den hemliga historien  av Donna Tartt.

Läsa och begrunda. Smart, intelligent skrivet, en bok som man själv önskar att man hade kommit på.
Om en kille som börjar på ett college, och som snabbt dras in i en härva av lögner, mord och psykologiska labyrinter i den innersta kretsen.
Mmmm, riktigt bra. Tål att läsas flera gånger. Men man läser inte boken egentligen för handlingens skull, utan för att den är så förbenat välskriven. Vacker, nästan. Man sugs in i boken och plötsligt befinner man sig där på ett högst påtagligt sätt. Man blir närvarande.
Och det är skönt. Och låt det ta den tiden det tar.

Bokomslag: "Den hemliga historien"

.: Måndag, respiratorutbildning:.

Jag AVSKYR vårt bredband, för nåt fel är det på det. Kopplar upp och ner, upp och ner, upp och ner. Har redan fått skriva om detta inlägget....TVÅ gånger!!!

Nu har jag precis kommit hem från en respiratorutbildning på IVA, där jag skall gå in och jobba extra. Det är ju lite svårt att klara sig på en 50% lön från skolan. Och när man skall in på ett sånt ställe och jobba så är det ju rätt bra att kunna alla apparatur och sånt.
I framtiden, när tjänstegraden ökar på skolan hoppas jag att jag skall kunna slippa landstinget helt och hållet, förutom när jag är praktikplats lärare.... då kan man bara gå när man vill. Typ. Hahah, men det var skönt att prata lite med Nettan när jag var där uppe, och det fick mig att tänka att det var nog inte så farligt i alla fall!

Imorogn skall jag åka med Ville till sjukhuset, för han skall göra ett 24-timmars pH-mätning. Då stoppar man ner en liten sond gneom näsan ner i magsäcken, och så får den sitta där i ett dygn (som namnet anspelar på haha). Doktorna tror nämligen att han har en otät magmun och då kan magsaft "spilla över" lite till lungorna när han ligger ner. Och det är kanske därför han har lunginflammation så ofta...
Men det kommer ju att gå bra, han är en käck och härlig liten kille.... (som mamma, käck alltså)

Och sedan bär det av till skolan, vi skall sitta i möte hela tagen. och då borde jag väl egentligen gå och binga så jag får min skönhetssömn (och den behöver jag!) men det blir så konstigt, för kvällstid känns som om det är den enda tiden som är min och då blir det (oftast) att jag sitter uppe för länge. Så jag skall väl gå och blaska av mitt skrynkliga nylle och borsta mina gaddar.

Jag menar jag vill ju inte skrämmas imorgon...  skriv gärna en kommentar, för det är så roligt att läsa! Och tack till er som skriver, främst Johanna som trots en ny liten gullig bebis hinner läsa min blogg slaviskt! kram!!!

Så sov gott, eller vad ni har tänkt att hitta på och Simone - darling - tack för kontoupplysning! det funkade fint!!
Ses/hörs imorgon alla
//Lotta


Söndag, den eviga tristessens följeslagare.

Juhu, nu sitter man och väntar på att Mord i sinnet skall börja igen. Det är en låång plåga, att hela tiden bli avbruten i denna fantastiska serie. Men jag hann ju borsta tänderna och blaska av mig i alla fall under tiden som nyheterna är.
Inget ont som har något gott med sig, eller om det är tvärtom, jag vet inte.

I alla fall, det var supernajs hemma hos Malin å Mattias igår, vi käkade pixxa (!) för vi orkade inte köra igång med en massa matlagning så det fick bli en kababsallad. Och den är så himla god.
Mums. och tilldet så blev det ju en och annan drink av varierat slag.
Vi glodde lite på fotbollen i bakgrunden medan vi spelade ett spel som hette Lika par leka bäst.  Jodå nu fick man veta en och annan sanning om sina vänner, och kanske om sig själv oxå. Hihi.
Pelle blev trött och gick hem vid tolv, med gustav som vaknade och som  vägrade att somna om. Men jag, gammal som jag är, orkade inte heller hålla ut särskilt länge utan vid 01 så vandrade jag hem med Ville i famnen och  med benäget bistånd av Mattias som bar Hugo.
Sedan ville ju inte småkillarna sova om de inte fick ligga p varsinn arm, så det blev en varm och trång natt.

Men idag har det varit rätt kallt, det har blåst som 17, men vi trotsade väderguden och gick till lekparken ialla fall. Viktor vågade äntligen åka den långa rutschkanan själv, och det tyckte han var superkul så det skulle göras ungefär 200 gånger.
De somnade gott vid 1930. Mätta och goa efter att ha ätit middag som bestod av bulgur och biff i sötsur sås. Det tyckte de om och åt till och med flera portioner. Det får jag göra en annan gång.

Nu är reklampausen snart slut och jag vill tillbaka till Mord i Sinnet. Nu är det uplösningen och SÅÅÅÅ spännande.
'Ha det gott
Nanna sött
/Lotta

Skogsmulle dags...

Idag har vi samkvämsdag, och det är ju alltid trevligt. Imorse började vi med att cykla iväg, vi alla fem samt Malin, mattias och Tim, Tindra. Rätt ut i skogen bar det av och vi stannade och grillade och hade kurragömma i skogen. regnet höll sig borts som tur är men det fanns rätt mycket mygg, som stack mig i baken när jag var tvingad till att lätta på trycket.
På hemvägen så somnade småkidsen i cykelkärran och sov en stund där.

Duschade i var sin tur och sedan somnade jag en stund. Var så otroligt trött så det var inte vettigt.
Och ikväll skall vi hem till Malin och käka lite, dricka lite, kolla på fotbollen och sedan skall vi spela spel. Får väl se om vi blir ovänner. Pär påstår att jag är en dålig förlorare men det är inte sant. Jag tycker nog att det är HAN som har dåligt tålamod med nederlag.Tja vi får väl se.....
Och jag längtar redan till imorgonkväll när Mord i sinnet kommer på teve4.

Tänk om det kommer att bli sån fest som vi hade sist.....
Det hade ju varit nåt. hehehe
nähä dags att packa ordning på allt man skall ha med sig, och det är ju en del. Det var ju alla småbarnsföräldrar.
Pust.
Men det är bara att bita ihop. Tur att det inte är så långt, bara ett hus imellan!!

Nu är oskulden borta.

Jupp, nu har jag haft min första lektion på gymnasiet, och det gickju bra! Alla frågade mig om jag var nervös innan, men nej, jag kan inte säga att jag var det. jag menar, det är ju bara att kliva in och vara sig själv. Nåt annat skulle ju vara rätt genomskinligt. Då blir man väl avslöjad ganksa snart, så jag körde på. De tyckte nog att det var lite jobbigt att behöva läsa ett helt kapitel till nästa gång ;-)
Lite gulligt nästan. Nej, detta kommer bli bra. Det gäller nog bara att vara påläst och förberedd.
och det brukar ju jag vara , haha.

  
Så sen efter jobbet var det att dra till maxi och göra lite storinköp för en tusenlapp och hem och ta hand om ungarna....
Så nu när alla kidsen sover så har jag tänt lite ljus och jag tänker kolla på en film på datorn. Ha det lite gott helt enkelt. Så hoppas att ni har det gott själva och ta det stilla...
kram

// fröken lotta

 image29

Torsdag kväll, redo att vila

...det är jag, för nu är jag lite trött förstår ni. jag har ju varti på skolan idag och jobbat lite och imorgon så har jag min första lektion på gymnasiet., Trevligt, men det kommer att gå bra.
Jag har haft mitt aerobicspass, och det gick oxå bra, har redan träningsvärk och jag körde kanske lite hårt idag. men men. Så får det vara. skall strax ställa mig i duschen.
Malin har varit barnvakt, och det gick superbra, jag vill hyra in henne i morgon med. Grabbarna somnade snabbt, och det är ju fantastiskt. Så när jag kom hem vid 20 så sov alla. Ja, alla förutom Malin som satt och pluggade matte i soffan. sedan glodde vi lite på Idol. Och nu är det dags att hoppa i duschen, och sedan binga, för nu är jag trööööött.  
Märkte ni när jag skrev att allting gått så BRA, det låter ju som en lögn men det var sant.  Jupp.

Snark. Dessutom så såg jag del 2 av heroes igår kväll så jag kan missa det ikväll. Hihi. Det kan bli en bra serie det. Spännande.

image28

precis. det är alltid tid för lite knipövningar.

Sov gott
//lotta

Onsdag kväll, äntligen tyst.

Jo tack, äntligen så har de små slocknat och lagt ner sina ulltusshuvuden på kudden.  Jag hade tänt att kolla på Idol 2007. Alltid lika roligt att kolla på fånar som står och gör bort sig i teve. Men om du vet att du inte kan sjunga - GÅ INTE DIT!!!! Varför ställa upp i teve när man sjunger lika falskt som jag vet inte vad.
Åh vad pinsamt att kolla på. Just nu är det en idi som sjunger Die mauer av Ebba Grön. Jösses.
Åsså kommer han från Götet. Det skäms man ju för extra mycket. Snälla killen, flytta till nån annan stad så jag slipper förknippa dig med Götet.

Piiiinigt. men men det är tur att jag inte är med.
Nu skall jag sätta mig och glo i alla fall. alltid hittar man nån att reta sig på. perfekt som jag är . hahahahahahahahahahahahhaahhahahah
moooahhhaaaahhaaaaa

  
Godkväll
//lotta

Jobba hemma. Blogg då eller?

Tjena.
igår var min första dag på jobbet. jösses, vad många jag har hälsat på, har fått skavsår i handen. Och jag har har oerhört svårt att presentera exakt VAD jag är på skolan, för jag kan inte se mig i lärar-rollen. Jag är ju ingen lärare, eller i alla fall ingen behörig sån. Hm. Så jag säger att jag är den nya på omvårdnadsprogrammet, OP. Käckt va?

Fick ett skrivbord (väldigt tomt), fick en stol (skall få prova ut en ny) en dator är beställd, nu epostadress är beställ, och nytt schema får jag på torsdag. jupp.
så ser det ut. Och det värsta av allt....på fredag har jag min första lektion. I människan i ett socialt och kulturellt sammanhang, Msk.
Så idag jobbar jag hemma med att läsa in litteratur och skriva ner vad jag skall göra första lektionen. Brrr. hur skall det gå! Jo det kommer att gå bra.

Igår slet vi med grabbarna igen. Gustav gav upp efter 36 gånger (halva tiden!) och Viktor fortsatte ett tag till. Han var ju helt galen och sprang upp hela tiden. Sedan bar jag in honom och så somnade han som en stock.
snaaark, och vi sooooov hela natten (men två barn på mina armar) och Pelle väckte mig och sa; Klockan är halv åtta!!!! Gud vad vi försov oss! Snark! Upp och lämna alla barnen, och nu är det lugnt och stilla hemma. Eller tja, min kära granne mattias, snickaren är här och byter källardörr. Nu får vi en fin ny dörr där nere. Och så snabbt de jobbar, det är helt otroligt.
Världens bästa snickare, Lennart och Mattias.  (gratis reklam)
Nu skall jag jobba. Läsa, dricka kaffe samtidigt.
Och min kära bror som ju är gymnasielärare skulle ringa mig sen och lämna tips på hur jag skall undvika de värsta nybörjarfällorna. TACK, (Ring sen du)

Vi hörs sen
//Lotta

Måndag, snart natt.

Och vad gör jag uppe? Nej skall strax gå och binga, det skall bli skönt. Har suttit uppe å kollat p en film, "Se upp för dårarna" en  ny svenska film av Helena Bergström. liten sympatisk film.
sedan var jag tvungen att titta på lite aerobicskoreografier för att få lite inspiration. behöver göra flera block till mitt pass på torsdag.
Imorgon börjar jag jobbet. det skall bli intressant och spännande. Hoppas att jag får ett eget skrivbord. det har jag aldrig haft i mitt yrkesverksamma liv. Lite löjligt egentligen, men jag vill kunna sätta upp en fin bild på mina barn där jag jobbar.
har väl sett på för mycket amerikans film antar jag. Där har de ju alltid ett foto på sina barn på skrivbordet. Och en gammal kaffemugg.

Idag så tog det 59 gånger (jag räknade) som jag behövde gå in och lägga ungarna igen i mina desperata försök att få dem att somna själv. men till slut så.... somnade Ville först och Gustan kom upp en sista gång och sa Godnatt. Snark.
Ah, skönt. Kanske enklare imorgon då, vad tror ni?
Imorgon skall jag till doktorn med Ville, tills hans astmadoktor. Vi skall se vad hon säger. jag vet att lungröntgen var mycket bättre sista gången. Skönt, fast varför har han det så?? ja det får man forska vidare i.
Nu skall jag trilla i säng.
Skönt.
Sov gott
//lotta

Nu är det söndag kväll och....

jag skall ÄNTLIGEN sätta mig i soffan. Jag har försökt idag att få småkillarna att somna själva. det börjar gå mig på nerverna att man skall behöva sitta brevid dem, Gustav vill ha en hand och hålla/pilla på och Viktor vill att man skall killa honom på sidan. Tröttsamt är bara förnamnet, och med tanke på att det brikar ta en stund (läs timme) så kände jag att nej nu är det slut med detta. Så de fick välling, jag sa Godnatt, puss puss och allt och sen gick jag ut.
Och springandet började.
De hetsade varandra till att springa upp ur sängen och ut. Då var det bara att ta dem i handen, leda in dem till sängen och stoppa ner dem igen. allt utan att säga ett ord. (har jag sett på Nannyakuten).
jag överdriver inte om jag säger att jag tappade räkningen vid 40 gånger. Till slut, så orkade inte Gustav  gå upp längre utan han nöjde sig med att ropa instruktioner till viktor. -Kom Viktor, Kom! Men till slut orkade inte Ville göra som Gustav sa och då somnade Gustav. Viktor fortsatte att komma ut fem-sex gånger till och sedan så var det gonatt.
Hurra!!!!  
Men det var jobbigt. Och imorgon så lär det väl inte vara direkt lättare heller. Men det är väl bara att kämpa på antar jag.  Och stackar Hugo som låg och väntade på att jag skulle komma in och läsa Bamse.
men det hann vi med sen när de somnat.
och snart börjar mitt favvoprogram på teve.
Mord i sinnet på teve 4.  Äntligen så kommer det fyra nya program!!
Åh, de är så BRA!
Gott, imorgon är vi lediga och har lite plick.-och -plock att göra. Så det känns bra att hnna det innan mitt nya jobb börjar (på tisdag).
Just nu verkligen ösregnar det ute och det är lite mysigt här nu när jag tänt lite ljus och hällt upp ett glas vitt. Och Robson Green (spelar huvudrollen i serien) på teve snart. Mmmmmm. Nu kan jag inte klaga.
ja, det skulle vara om nåt barn bestämmer sig för att inte vilja sova just nu - de får de sitta med och kolla färdigt på filmen. För se den - det skall jag.
Ha en fortsatt fin söndag...
/lotta

lördag kväll

image27

Kan en karl fatta detta då?  Och NEJ, jag är INTE gravid och jag skall INTE ha fler barn, är väldigt nöjd med den saken tack.
Kände bara att serien visualiserade vad jag alltid tyckt, att karlar oftast är mycket för att berätta alla sina kroppsliga symptom, medan vi tjejer, tja, vi liksom är tysta om det.
...du vet...."Ni tjejer snackar om att föda barn, men ni vet inte hur det känns när en kille är riktigt förkyld!"
Nej det vet vi inte. Vill inte veta heller.
Nu skall jag ta en cider till och äta pizzan som blev över från igår. Skall kolla på Bourna extrem..something, den senaste av Bourne identity ni vet.
ha en trevlig lördag.
Det skall jag ha, nu när alla barnen sover och jag gör vad jag vill.
hej hej

hej hopp. Hemmingsson!

image26

ja fattar ni hur det känns va????

RSS 2.0