Att Darth var ett sånt badass


Makt - en definitionsfråga.

Ja, jag kan inte släppa Linda Rosing, det förstår ni ju.

Jag läste artikeln igen, och när hon säger att hon har makt å börjar det ringal och kvida i magen på  mig. Jag tror inte Linda vet vad som menas med makt.

Jag går snabbt in på Wikipedia för att kunna definiera ordet:

Makt, sociologiskt, organisationsteoretiskt och filosofiskt begrepp som beskriver möjligheten att efter egen vilja fatta beslut som verkställs. Makt är ett relativt begrepp, som förutsätter minst två parter: en part A som begär något, och en annan part B som uppfyller denna begäran. Premissen för att A skall ha makt är att B är beroende av A. Beroendet kan vara olikartat till karaktären, och A kan i vissa fall framkalla detta förhållande.

Man talar om att man måste ha tillgång till maktresurser. Maktresurser kan vara:

1) Retorisk förmåga. 2) Kunskap (okunnighet är vanmakt). 3) Prestige och status. 4) "Närhet till makthavarens öron". 5) Kontroll av produktionsmedel. 6) Kontroll över opinionsbildning.

Nu måste jag bena ner punkt för punkt:

1) Jag kan bara inte tänka mig att Linda Rosing ens förstår innebörden av den retoriska förmågan. Och behöver man använda sig av en spökskrivare till sin blogg så har man inte en susning om vad retorik är.

2) Kunskap. Jag tror inte kunskap om vilka barer som släpper in en gratis och vilka skumma typer man skall ringa till för att få roliga piller innefattas in begreppet kunskap. I detta sammanhanget bör ju kunskap vara ett högre tillstånd av vetande. Eller?

3) Prestige och status. Här är väl det området som man kan överhuvudtaget diskutera om Frk. Rosing kan hävda sig i. När det gäller prestige: Status och rang i flocken? Eh, vilken flock? Visst i innegänget i Stureplaaaans mikrokosmos där ytliga prestationer och glättiga latexkläder kan få vem som helst att glänsa så visst....
rang? Kan tro att den är rätt låg egentligen. Tänk babiansamhälle. Tänk flocktänkande. Tänk hackkyckling.

4) Nej, Linda, inga makthavare lyssnar till dig. Tvärtom. Lagstifta mot!!!! Tänk Unika partiet! Brrrr.

5) kontroll av produktionsmedel. Nej Linda det innebär inte det du tror. det har inget med silikonbröst som kan användas som handelsvara. Det går liiite djupare än så.

6) Kontroll över opinionsbildning. Ja. opinionen, det handlar om politiska frågor, och så vitt jag kan förstå så har ju Linda lite låg credd när det gäller detta. hur gick det för Unika partiet? Kom ni över 4% spärren? Kom ni över 0,2 promille-spärren? Nej. nej och åter nej.
och Nej, Linda, man kan inte välja in riksdagsmän via en dokusåpa. Även om DU tycker att det skulle vara demokratiskt.


Wikipedia fortsätter: Maktutövning är kostsam. Ju mindre maktresurser en makthavare behöver använda, desto billigare blir det för honom. Det gäller därför att finna metoder som kostar så lite som möjligt för den som innehar makten.

Det är dyrt med Botox och silikon Linda. Du som tjänat 44 900 kronor (taxeringsår 2007), kan man ju undra till vad du har för sidoinkomster?  Och eftersom du inte har mycket maktresurser att tillgå så borde det bli dyrt för dig. Men, what the heck,  kanske du får komma in gratis, och kanske du inte behöver betala för dina linjer som du drar.

Så Linda, vad har du för makt? Du kanske har makten att vända synen på små tjejer i förpuberteten som tror att stora bröst och nakenexponering under bästa sändningstid är något att sukta efter. Att bli en del i ett B-lag av "kändisar" som har blivit kända, inte för några storartade prestationer i mänsklighetens tjänst, utan för att man svängt runt med sillisarna i teverutan. Att hon sedan spär på att mena att hennes största hobby är att besöka sin likala Botox-hallick för att spruta in och upp saker i kroppen för att hon vill se "naturlig" ut kan ju verka helt världsfrånvänt.

Men vad vet jag. Men nästa gång Linda uttalar sig om makt, och om hennes status i samhället så kommer jag ligga på och vara kritisk.

För om inte vi skyddar våra små i samhället och ger dem en vettig syn på saker och ting, vem skall göra det då? Linda Rosing?

Jag är Batman, jag är WonderWoman, jag är Robin, Flash Gordon, eller han snubben i "Titta han flyger".

jag håller utkik.

Mooaaahhhaaahhaaaaaa   (mitt hemskaste skratt)


från djupet av min själ

Har hittat en ovanligt intelligent och vältalig blogg.

Tyskungen skriver så man skrattar och gråter. Kolla själva.

Speciellt det HÄR inlägget, som får min hjärna att snurra och vilja få ut alla de saker som man har inom sig när det gäller mina kära, fast döda, föräldrar.

De är en del av mig som aldrig kommer att få träffa mina underbara barn, och då kan jag kanske dra mitt strå till stacken genom att skriva något vackert  som de sedan kan ta med sig genom livet.

Jag jobbar alltså på denna post, och den kommer att uppdateras så snart jag kan.

Under tiden, Läs Tyskungens fantastiska ord över sin mamma.

GRATTIS Syrran!!GRATTIS SYRRAN
på födelsedagen....
det är inte alla dagar man fyller....eh....26.....eh

KRAM


Nämen guuuuuuu´va gulligt hörruNämen titta på de glada käcka flickorna som tar sig en rackabajsare.

Och jag som trodde Blondinbella inte ens var myndig än, och får då följdaktligen inte ta sig en pillejamare på krogen.
vad hon gör hemma framför datorn är det ju ingen som vet eller kan lägga sig i. Möjligtvis hennes föräldrar då.

Men visst är de söta.

Eller söta och söta, jag tycker väl mest att de ser desperata och halvt om halvt hysteriska över att nu måste de verkligen visa sig från sin bästa sida. DVS nu har de ingen spökskrivare som kan formulera de oerhört klyftiga formuleringar som uppkommer på deras bloggar. Nä, nu måste de faktiskt öppna munnen och kanske säga nåt.
Nåt klyftigt.

Men jag tror det är meningslöst. Jag känner att det går inte. De har blivit såta väninnor och de är ju bra att de kan stödja sig på varandra när det blåser kallt. Kanske förstår de varandra, på ett sånt där sätt som man inte kan förklara. Som den där inre tysta kommunikationen som sjögurkor verkar ha med varandra.

Nej, jag skall inte klaga, jag skall inte gnälla, jag står själv och skriver på en tämligen meningslös blogg som får Blondinbella att framstå som näste Nobelpristagare. Horace, Lyss till den blogg som skrevs....

Jag har inga glada miner på krogen (för att jag inte hinner gå på krogen), och jag kan inte ha guldlamé när jag går till dagisför att hämta mina snoriga ungar.
Jag tycker att Lilla Linda kanske borde skaffa sig en ny hobby. en hobby som kan leda till inre tilfredställelse. En uppgift i livet som kan lindra hennes trasig inre. En annan uppgift än att guida runt Blondinbella bland glassiga hak och sunkiga barer i ständig jakt på uppmärksamhet och att någon kanske SER dem,för den person de verkligen är. Inte det där lyx-hore-liknande, plastigt inpräntade intrycket som till och med får Barbie att se lycklig och uttrycksfull ut.

Men vad vet jag.


Kanske inget. Kanske nåt.

Schwiiiisch.....
-vad var det?
-det var ditt liv, Linda.
-Kan jag få det igen?
-Tyvärr......men le gärna lite istället.

har du inget klyftigt att säga, le istället.

glöm inte............


Jag - ett vrålande premiärlejon!

Läste blaskan så där som jag brukar göra, scrolla hit och dit. Och då ser jag: - artikeln som får mig att gråta.

Linda Rosing (vår allas favorit) som säger att hon har blivit en viktig person, någon att räkna med. Hon är respekterad nu, säger hon.
Läs R E S P E C T
jo då. och varför? Jo för att hon bloggar, och därmed har hon kvalificerat in i den lilla klicken av Ûber-människor som får komma in i premiärfesterna på Stureplaaaaan. (och som om det är något att sträva efter)
Lilla Linda, som planerade att bli flygvärdinna (minns ni eller?) och som plötsligt började blogga och blev SÅÅÅÅ inne.

Och vips så är hon inne i klicken och får gå på fest med blondinbella!

Jaaaaa, men drar jag slutsatsen: jag bloggar - alltså finns jag.

Eller? jag blir inte ens special guest på nyinvigningen av vår lokala ICA-affär. Men OM jag hade blivit det, så hade jag uppträtt som det anstår ett premiärlejon. Klädd i guldlamé och leopardpäls skulle jag glida in och svepa 18 glas champagne, slätat av Martin Stenmark, gjort fälleben på Christer Sjögren, och snott med mig fotografens kamera.
Kvällen hade antagligen avslutats med att jag, efter ha hånglat upp Martin Stenmark (igen), kastar mig in i en limo och drar iväg till på efterfest hos E-type. eller nåt.

Låt mig få drömma lite för sjutton. för när man bloggar om galonbyxrealism och allmäna funderingar som antagligen ståkar ut vem som helst, så inser ju även en sådan som jag, att det här är inte vägen till fortune and fame.
Inte för mig i alla fall.
Och även om det gör det för andra, så är det nog kortlivat!

Så.....

Minns:
 Linda "Luftgrop" Rosing innan bloggandet.
 eh, ja, jo. just det. Så gick det ja.

Gode min värld, LÅT mig ALDRIG bli bjuden på INNEFEST!!!!

Höstlov.

...det kan utvecklas sig till den berömda "Hell week"

Ja, det är supermysigt att umgås med sina nära och kära dygnet runt i en vecka, men kan man inte vara ute och måste gå och dra på varandra inne så.....barnen går ju varandra på nerverna till slut. och jag på dem.

idag har vi i alla fall varit på stan , käkade och sedan gick vi på bio. Och det var faktiskt första gången för smågrabbarna.
med gapande munnar och et flin på läpparna så såg vi på Spöket laban. Jag lyckades nicka till en liten liten stund och det var tur för sedan var det slut. Men barnen satt där lyckliga och popcornprickiga om kinderna.

Och så var det dags för den sedvanliga "städa trädgården dagen" Jo så är det. Jag rensade altanen från en massa bråte och bar bort utemöblerna, Hugo var på sitt bästa humör och hjälpte mig att sopa av altanen.

Men så är det. Nu den här veckan så har man liksom ingen ursäkt för att man vill chilla lite, nä nu skall det hittas på aktiviteter dag som natt, det skall vara inbokat och man skall göra det och det och det med familjen och hej och hå.
Snacka om prestationsångest.

Tidningarna är fulla med tips och ideér som nästan känns som ett måste, krav på den perfekta familjeverksamheten. man skall åka til äventyrsbad, gå på bio, plocka svamp, valla får, åka utomlands, hälsa på intet ont anande släktingar, odla bomull, tälja, bada vedeldat, växla till D-mark eller vad man nu skall hitta på.

jag gilar bättre den gamla varianten:
Så här säger Wikingpedia::
Höstlov, potatislov, är ett skollov som infaller då det land de berörda skolorna ligger i har höst/tidig vinter. Tidigare hade man ofta "potatislov" så att skolbarnen kunde vara hemma och hjälpa till med att plocka lingon och skörda potatis.

Men nu kan man ju inte skicka ut barnen och skörda potatis. Det räcker inte nu för tiden att umgås och bara VARA. Nä det skall vara UPPLEVELSER som barnen skall MINNAS upp i vuxen ålder. Det skall vara kVALITETSTID för hela slanten. För man hinner ju liksom inte umgås med sina barn på vardagarna.
Det skall vara upplyftande, informativt och behagligt. Det känns som om man är en sämre förälder om barnen inte får uppleva segelflyg eller klippklättring, Atlantsegling eller varför inte spa-vecka på höstlovet.

Jag bojkottar.
jag går på bio. Och tvingar mina barn att hjälpa till att städa trädgården. sedan skall vi gå ut i skogen och grilla korv.
Kanske kan det bli lingonplockning.....

det ni.
Det räcker långt. Så länge man är NÄRVARANDE......mentalt alltså. 


Det där sneda regnet....

....som på något sätt alltid lyckas göra mig så där jätteblöt om man mot förmodan går ut. sånt är det idag.
igår visade sig hösten från sin bästa sida, det var varmt på altanen när jag lagt mig i badenbaden stolen. Hade glömt att ställa in dem så de passade ju bra medan ungarna lekte med alla löven i trädgården.

Nu när eken har för evig ramlat ner så har vi ju inte så där hemskt mycket löv att klaga över. Fast grannens gigantträd släpper ju ut sin skörd av ruttnande löv över min trädgård. Och det innebär ju att JAG på nåt sätt måste ta hand om dem. Fast jag har en plan. Tänker smita ut mitt i natten när kärringen sover och köra med lövblåsen. Sedan har jag en fin gräsmatta och hon har fullt med löv, hahahaha.

Smart tänkt, va.
Det är sånt som man funderar på när regnet faller ner, och jag ser hur alla löven blir tyngre och tyngre...

Som sagt. Idag så är det trist. Vinden viner utanför, och kära svärmor har tagit med sin två av barnen (de mest väluppfostrade, för tillfället) upp till sig så jag kan vila lite.
Viktor är på något annat sorts humör idag. Han vill inte. Vil inte något.
Vill inte äta.Vill inte leka. Vill inte. Vill inte.

Känner väl av höstvädret han med antar jag.
Slängde iho en god soppa:

kräftsoppa. Den passade bra nu när det rasslar utanför knuten och man behövde nåt varmt i magen:
Här kommer den:

4-6 port (beroende på om den serveras som förrätt eller huvudrätt)
2 msk margarin
2 stora morötter
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 g kräftost (mjukost)
1 burk kräftstjärtar
2 dl creme fraiche
cayennepeppar efter tycke och smak
dill


Grovriv morötterna och fräs dem tillsammans med margarinet och vetemjölet i en kastrull. Späd med vatten och tillsätt sedan buljongtärningarna och låt det puttra en stund. Ha i kräftosten, creme fraichen och dillen och sjud på svag värme ytterligare en stund. Smaka av med cayennepeppar. Hacka kräftstjärtarna grovt och häll ner dem i soppan och låt allt bli varmt. (Vill man ha en slät soppa så kör några varv med mixerstaven i innan kräftorna åker i). Servera med gott (vitlöks-) bröd!

  

Smakade bra.
Funderar på om jag helt enkelt skall tända brasan och sätta mig och läsa en bok för den lille gaphalsen.
Så här glad brukar han ju vara:


jag längtar......

...kan man göra annat.
Läste i blaskan att min absoluta svenska favvoförfattare Johan Ajvide Lindqvist skriver en ny bok.

Åh!!! Jag vill läsa den nu! och dessutom så har "Låt den rätte komma in" biopremiär på fredag! Ja, hans bok som har nu blivit film. den skall nu bli mycket intressant att se. Jag har en känsla av att den kommer att genomsyras av den där utanförkänslan som förekommer i böckerna. Och då är det bra.
har ni läst den?
fantastisk.

Men en sak som jag oroar mig för:
filmen har sålts till andra länder, och då kanske det innebär att Hollywood skall sätta tänderna i den. Och det kan väl aldrig vara bra? Eller? Jag menar se hur det gick för tex Nikita, som var en utmärkt fransk film, Sedan kom amerikanarna och tyckte att det skulle glimra till med Hollywood stajl, och Bridget Fonda i huvudrollen (var det väl) och plötsligt var den inte bra längre.Då var det plötsligt glitter och glamour, välmejkade narkomaner, snygga och välorganiserade blodspår och en liten lätt kärlekshistoria som kryddar hela anrättningen.

men så är det väl. Jag är glad att Alfredson hinner göra den först.
 
För den utspelar sig i Sverige. I en svensk förort. Med en svensk vampyr.
Och barns utanförskap och det här med att inte passa in, och att inse att man om och när man hittar en själsfrände så kanske det inte blir som man tänkt sig. Alls.

Jag ser fram emot fredag. Jag vill gå på bio.


kallskuret tack.

Nu har jag vaknat upp.

narkos i all ära, men visst är det skönare att vara vaken och kunna kontrollera det man gör.
drog till op igår, och sedan började de spruta saker i mina kärl, och jag gled som en glad och ganska trött lärka igenom operationsalen och in i dimman.

sedan vet jag inget förrän jag vaknade upp. Och det var ju bra det förstås.

men mardrömmen började igår när jag kom tillbaka till avdelningen. Trodde jag skulle få ligga ensam på tvåsalen, men ICKE.
In rullar de en annan nyopererad kvinna med okänt ursprung. hon har med sig maken och sonen i trettioårsåldern som tolkar. Högt.
Jag fattar inte varför man inte kan prata tyst när det ligger andra omkring en. Och på ett sjukhus.

hela kvällen satt de och pratade HÖGT och på okänt språk. Alltid trevlig med nya kulturella influenser men inte just då kände jag.
Sedan gick de hem. Skönt, tänkte jag. nu kan jag få sova.

Icke. Då börjar det stora oväsendet.

han kanske hade ont, vad vet jag, men oj vad det lät. Somnade till vid halv tre när jag hade varit ute och sagt til personalen att ; -snälla, ge henne nåt så det blir tyst!.
Och då blev det tyst. men då kunde jag inte somna i alla fall. Men det är tur att det finns en dator i matsalen så jag kunde gå och sköta mina jobbmejl i allfall mitt i natten.

Nu på morgonen tänkte jag; -Skönt, sova lite nu då.

Men då fick hon besök igen, och det Stora oväsendet började om igen.
Jag vill åka hem till min egen säng som är full av barn,  som springer och hoppar och skrattar.

För där kan jag sova.

Så, nu vet ni. Jag överlever.

Men med viss sömnbrist.

Men ibland undrar jag varför det är så: svenskar, tysta som små möss, säger inte till utan ligger och kvider i det tysta. Vill inet störa, vill inte vara till besvär.

Kanske vi skall ta efter andra kulturer där man anställer gråterskor vid begravningar för att vi i Sverige inte skall gråta så att någon ser, eller där man måste ropa högt om man har ont för att någon skall hjälpa en. det ingår liksom i kulturen. Och missförstå mig rätt nu, det kan bli en kulturKROCK. Om man liksom inte är med på noterna.

Och när man är nyopererad och sliten så är jag inte med på noterna. Då vill jag ha det lugnt. Och skönt. Och stilla.

men snart kommer ungarna och hämtar mig, tränga mig in i en bil och åka hem. Kanske käka pizza ikväll och bli pysslad med.
Skönt.

hemmet - here I come.

karvning på g

Jo. det är ju så. nu är det på G igen. Nu skall doktorerna skära lite i mig igen. Får se vilka organ de väljer att ta bort den här gången.....

Så nu vill jag bara meddela:

SEMESTERSTÄNGT PGA SJUKDOM

Nu jäklar får det vara sista gången..

.
..hej då...


systemåterställning

ja, jo. Krasch-boom-bang.

poff.

åsså var den stora datorn helt ute i rymden. Och så gick den inte att starta. Men det suraste är att när man måste göra en återställning så försvinner ALLT. Allt möjligt.

Poff.

Men då vill  man ha kontakt med en schysst datatekniker. Som kan lotsa en igenom skiten, hålla en i handen och leda mig mot ljuset i tunneln. Men det finns förstås inte någon som kan göra det. Så där sitter man.

Och surar framför skärmen.

Kanske man till och med skulle haft hjälp av en sådan här snubbe:Inget för mig, tack.


man är ju för snäll liksom

...har precis suttit och rättat 25 skrivningar. Nu är jag trött. Och jag kan provet utantill.

det var väl bra det då. Annars så sover alla barn och jag sitter isoffan och har druckit en kopp suersött te,för intenog med att man sköter sitt jobb på kvällstid, man har ju fått ont i halsen oxå. och det är ju alltid trevligt.

Eller hur?

Och när man vaknar kl 05 på morgonen och man tror att det är jordbävning, men vad som visar sig är att det ÖSREGNAR på plåttaket, och då menar jag ösregn. Inte ett vanligt litet "nu slås glasrutorna sönder"-regn utan ett optimalt 2Om-du-går-ut-i-regnet-så-får-du-hål-i-huvvet-regn". Och det är ju skönt att veta att man kommer cykla om kring med barn till dagis i detta regnet.

Som tur är skall jag säga så lugnade det ner sig och det var skönt. man blev inte blöt i allafall.  Men kall blev jag, så därav....halsen. Häpp. Nu var det förklarat. Om det var någon som undrade alltså.

kanske inte.

Annars kanske en go göteborgare som kör taxi kan roa.jo det kunde han.

Smartskalle!

Men hallå! Vad enormt SMART jag måste vara!!!
Kolla här, och räkna sedan ut hur oerhört klok jag måste vara.
Man blir ju riktigt glad, för här har man det svart på vitt!

Fyra barn har jag fått, och varje gång så blir man smartare och smartare enligt artikeln.
FAST:
jag måste bara slänga in en liten passus: det kanske beror på VART man startar på IQ-skalan.

Jag menar är man i det där inavelsstadiet med banjospelande ungar med öron som står ut som parabolantenner så kanske man inte blir såååå mycket smartare på skalan om man ändå lyckas puncha ut ett halvt tjog ungar.

Är man i stadiet med ett Nobelpris som väntar runt hörnet, med tvåhundra artiklar publicerade i molekylärbiologi, och hinner ta tid till att få ett barn (eller två - tänk på genetiken) så kanske det heller inte märks så suuupermycket på skalan.

Om man, som troligtvis jag gör, befinner sig i mitten, inte klok som en bok, och inte idiotvarning, så märks det säkert mera.

Visst, man blir snabb i tanken, man kan fokusera ut tre ungar som springer på var sitt håll, snabbt göra en kalkylering på vem som mest befinner sig i livsfara, och samtidigt som man räknar ut vad man skall göra för mat till middag, och vilka saker som skall med till dagis, och vem som fyller år nästa gång och vad man skall köpa för present, samtidigt som man funderar på vilka tapeter man vill sätta upp och om de matchar med det där kaklet man sett.

Man kan simulera fram en händelsekedja genom att se rörelsemönstret  hos tre glada barn som klättrar på en gungställning, och den händelsekedjan kommer att sluta med blåljus och ambulans, eventuellt gipsning.

Att implementera en personlighetsutveckling och känsloterapi i ens dagliga liv, alltså komma ihåg varför ungen var så jäkla arg på morgonen så att man inte gör om samma misstag.

Ja, det finns mycket man kan säga, och om den där "sabeltandade livmodern" //Tack LISA för ett bra uttryck//  och jag inte hade haft ett fruktbart samarbete så hade jag ju inte kunnat få krama om mina små troll på kvällen.

det är som jag säger:
Det är när de sover som man uppskattar dem mest. För då är det tyst. Och skönt. Eh....
Har troligtvis INGA barn...

Sorg i bloggosfären???!

Allvarligt. Bit ihop nu. Ta spjärn. Sucka högt och se bortåt fjärran med längtan i blicken.

det har hänt, det som vi fruktat och en del väntat på. (jag)
Läste i Aftonbladet att (håll i er nu)
Blondinbella, alla bloggbimbosars övermoder, SLUTAR ATT BLOGGA.

det tar för mycket tid, säger Blondinbella ledset och blinkar mot kameran med sina små hundvalpsögon, och säger att "skolarbetet"har blivit lidande. Nä men säger du det, Blondinbella. Hon har alltså helt själv kommit på att hon inte hinner gå och shoppa två miljoner toppar på förmiddagen, recensera dessa och sedan ta itu med läxorna på eftermiddagen.

Dessutom så är det ju så att hon skulle bearbeta ett övergrepp som hände i sommar, och vad det var det kommer jag knappt ihåg. Kan ha varit att hon fick hemskickat fel storlek på nån tröja eller så.
dessutom så kommer alla 12 till 17-åringar att inte veta vart de skall vända sig för att få tips och hur de skall vara, gå, stå, köpa, och se ut. Jobbigt. Kom inte till mig, säger jag.

Kan detta faktiskt leda till en förbättring i bloggosfären? Kan det leda till att fler Bloggbimbos lägger ner sina bloggar? Kan det leda till att små tjejer kan se sig själva som en förebild, istället för någon östermalmskicka som har fötts med silverskeden i mun samtidigt som hon kom utglidande på en räkmacka?

Ja, ja ja nu vet jag att en del gnäller, "jamen skriver du så jävla bra själv då?" Nej, det gör jag inte. Men jag försöker inte pracka på intet ont anande och OSÄKRA pubertetstjejer ett ideal som är skräp.

Jag står för ironi, sarkasm och för ett allmänt godtyckligt umgänge. Gött va? Iböand försöker jag vara PK (politiskt korrekt) men det lyckas oftast inte. Men jag försöker.

Men det är lite lustigt att det blir stora rubriker när hon lägger ner.

men vart skall jag nu läsa om jag är UTE eller INNE? Är jag AV eller PÅ? Knäcker jag eller är jag helt borta?
Nu vänder vi blicken inåt istället.


när sportjournalister kör samma race:

Samma gäller på Bygget.....
från Morgonsoffan.

dyrt att vara knarkare....

...har jag hört.
Men att ha migrän är nog dyrare.
Tog förut Zomig Nässpray, för att förhoppningsvis bli av med migränen...

En paket med två puffar 200 spän. En puff = 100 spänn rätt upp i näsan bara.
Man har antagligen roligare om man dragit upp en linje i näsan, och förmodligen roligare också än att ta migrän medicin.

Man blir ju helt fläng. Men vad skal man göra? Vad vet jag. Dessutom hänger det tvätt ute i regnet (som jag verkligen borde ta in) tre ungar som verkar ha vaknat på helt fel sida. hugo skrev ett brev till mig där han skrev följande (ordagrant)
JAG SÄRPÄR MÄJ BARA OM JAG FOR LEKA MÄD ÄN KOMPIS.

Jo,alltså har jag en sexåring som utpressar mig oxå. Två treåringar som lever rövare och biter varandra och nu leker de med en ljudbok (jättesköna ljud, verkligen) om olika djur, som illustreras med höga ljud. Får, kor hästar och andra otyg. Hugo har fått tag på sin visselpipa, och jag funderar allvarligt på om jag skall helt enkelt ta och gå ut i regnet. Själv. Kalla det för att jag skall hämta tvätten, bara jag får det lugnt och tyst omkring mig.

Fast snart så skall vi kanske iväg till simskolan, och då skall jag sitta och glo på människor som klämt i sig i alldeles för små baddräkter, samtidigt som jag måste hålla huvudet kallt för det är en jäkligt hög luftfuktighet och det är som att sitta i djungeln iklädd jeans. Inte skönt.
Sedan när Hugo badat så måste man tränga in sig i duscharna och alltid är det nån jäkel som sprutar ner en med vatten, och när man då har KLÄDER på sig så blir det KALLT och FUKTIGT när man kommer ut.

Stressa hem och sedan är man helt slut. Utan att man egentligen gjort något.

Men idag är det lördag. Skönt. Slappa ikväll. Skönt.
Får väl återkomma sedan om jag överlever.


morgonsoffan.....

Play
Morgonsoffan

har börjat igen.
Glöm inte att titta.

tips från coachen liksom


migrän. och hur KUL är det?

Vaknade kl 04 imorse med världens migrän.
AAAARGH:
och DUm som jag är så tänker jag; det går nog över om jag sover lite till.

Och kl 07 ringer klockan, och uppenbarligen har det INTE hjälpt att bara sova lite till. Klev upp som i en dimma, och vacklade ut till medicinskåpet där jag klämde i mig migränmedicinen, plirandes med ett öga mot det obarmhärtiga lilla softa ljuset i badrummet.
Blev helt knasig på pillret, men trots detta var jag ju tvungen att åka till mitt bokade möte kl 08.

Åkte dit, satt i bilen utanför och undrade om jag skulle spy med en gång eller om jag kunde vänta lite, och jo, jag kunde vänta lite.
in påmötet, var lite konstig, för jag minns inte allt.

åkte upp till skolan, började käna mig sämre igen och fick lägga mig i vilorummet. sedan fick jag åka hem. Så klen jag var. Helt otroligt. det var länge sedan jag var sån. I alla fall så sov jag en och en halv timme till. Men nu kommer det tillbaka känner jag. SÅ TRIST:
men jag får väl pilla i mig mera migränmedicin. Jag skulle vilja ha andra tips om vad man kan göra. Vill inte ta de där pillrena för man blir ju helt koko i bollen (skönt gammal uttryck va?)

har ni tips? Kanske kan man pröva akupressur. Akupunkur. Något annat. Någon ört kanske?
Hm, får väl gå ut i skogen och kolla.

Nej, jag vill VILA idag och hoppas att det går över. Bara ungarna somnar snart....


kan man få se mer?


Ladies night.......

ja, i lördags drog jag till Götet (äntligen) för vi var ett tjejgäng som skulle gå på Ladies night.
Och 5000 tjejer i Scandinavium kan inte ha fel.
Martin Stenmark har den perfekta gen uppsättningen (som de sa själva).
Och Peter Stormare ÄR en skådis, och en bra sån. Det var ösigt, det var party och det var vrålande tjejer som släppte loss ett rungande JAAAAAA när martin Stenmark frågade om "vi ville ligga"..... japp.

Bra musik,  ösigt tempo och.......  lite sång lite dans lite naket.

precis som vi ville ha det! upplivade gick vi sedan vidare och drog på lokal (som mormor brukade säga)
där blev det drinkpartaj och härligt umgänge med gamla kompisar som man inte sett på evigheter. Gamla klasskompisar sedan gymnasiet och andra som jag aldrig sett förr, men det gjorde inget.
För jag har skrattat. Jag har skrattat så jag hade kramp i käkmusklerna, jag har dansat och vi har haft det så jäkla KUL så vi sa att det kommer att bli ett årligt evenemang!!

fast nästa gång skall vi sitta längst fram.........

Vi vill oxå ha Martin i knät!! (en liten stund åtminstone)och jajajajaja...låt oss få vara östrogenstinna klimakteriekossar ett litet tag.....
det är vi väl värda!!


Våga vägra shoppa. Jaha?

Alltså....
här är ju verkligen en definitions fråga.
Kolla artikeln, och läs om en amerikanska, (bara i Amerika, mina vänner) som har beslutat sig för att ta ett sabbatsår.
 
Från shopping.

Ok, så långt, allt väl. Men sedan kommer det underliga. Hon undviker affärer och så vidare, köper inget förutom mat och sånt. men; hon köper begagnat.

men det är väl oxå en typ av shopping? jga menar, man kan ju hitta hur mycket begagnade saker som helst utan att ens bli den minsta lilla bit svettig. Jag skulle kunna hitta vad som helst. Jag är ju traderaoman, och Blocketoman. Men varför skulle inte det räknas som shopping?

Måste man gå in i en snordyr affär där butiksbiträderna står uppallrade bakom disken och vägrar titta på en ens när man kommer in? Måste man bara köpa vissa typer av saker för att det skall räknas som shopping?

Visst, vissa shoppar för att de tror att det gör dem lyckligare på nåt konstigt vis, eller dagens i-landsproblem att man har liksom för mycket pengar, måste göra sig av med dem....

konstigt, tycker jag. Men whatever makes you happy så....

men grejen är att hon skrev oxå enbok om hennes år som shoppinglös.

Och den vill hon att folk skall köpa.

Eh?

Kanske kan man hitta den begagnad då..... 

sug min spene.......

....skrek den galna ko-kärringen och jagade barnen,

bara i USA mina vänner. Hon hade alltså klätt ut sig och sprungit omkring och vrålat och jagat barn, Hallå Halloween är liksom inte än?

Men visst är det som en hemlig dröm att rusa omkring i stan och jaga folk och vråla som en ko.
Jag undrar vad hon hade fått i sig?! Men hon fick sitta i finka i en månad. I sverige hade hon hamnat på Aftonbladets löp och fått en roll i en dokusåpa, helt klart.
Och kanske fått vara med i en reklamfilm men hon som spydde under det där spelprogrammet som gick på teve. Nrej, ännu bättre. Hon kunde vara med i "Hålet i väggen" det där "underhållande" programmet. Fast utan silvertrikåer då...

Och visst ser hon helt fantastisk ut?


hey big momma, sug min spene!!!

bara i Amerika, mina vänner, bara i Amerika....

RSS 2.0