danskjävlar

Var och minding my own business i skidbacken. Killarna åkte snowracer i full kareta nedför en liten backe när jag får se en stor fet dansk komma släpande på sin lille son, typ 6 år, i armen.

han gormade som bara danskar kan, och pojken grät. Plötsligt så ställer han ner pojken, och ger honom en våldsam knuff med ena handen rakt i bröstet så grabben flyger ner på marken.

Jag blev helt chockad. det är inte varje dag man ser barnmisshandel på sånära håll liksom.
Först visste jag inte vad jag skulle säga, för jag hade ju god lust att rusa fram och göra samma sak med feta dansken, men när han gick förbi med ungen i släptåg (släpandes efter) så gjorde jag nåt svenskt.
Jag kommenterade:
-Du vet att det där räknas som barnmisshandel i Sverige va?

han glodde, blängde, gav mig onda ögat och mumlade nåt oförsåteligt på danska, gick till sin bil med sin infantila hustru(?) i släptåg, slängde in ungen i baksätet och drog iväg.

hade god lust att ringa polisen. Danskjävel. Imbecilla pucko. Oavsett ursprung.


vit som snö

Igår när vi kom så var det strålande sol och klarblå himmel.  Jag tänkte att det här kan bli en helt härlig och uthärdlig vecka. Jag menar kan man få lite sol i nyllet när man tvingas dra två snowracrar upp och ner för backen så kan jag ju bli både smal och brun.

Imorse när jag drog undan gardinerna så fattade jag inte vad jag såg. Snö. Ja, vi är i fjällen,men snö i massor. Fallande från himlen. Plus en massa otäck vind, som efter att man fått på sig alla kläderna och klätt på ungarna visade sig vara av den äckligt stickiga sorten. Alltså en sk snö-is-vind. En piskande vind som känns som om någon sticker in nålar i nyllet.

Tja. Inte ens det lilla roliga fick man ha. Solen alltså.

Men jag har i allafall lärt Hugo att snurra med skidorna. Alltså att i nedförsbacke med full fart snurra 360 grader. Lite trix skall man väl kunna passera över till den nästa generationen. Nu hoppas jag på att solen skall komma tillbaka så jag kan skryta med lite bränna när jag kommer hem.

Mer reserapport återkommer.

total blackout

...hemma.
Bara datorns skärm lyser upp rummet. Det är Earth hour och vi drar vårt strå till stacken. Vi har släckt lamporna. Alla. Huset ligger i mörker.

Jag är glad att jag hann packa färdigt. Svårt att packa i mörkret. Man kan få med sig så mycket konstigt då.Hur hade det sett ut om vi kommit till Sälen och plockat fram badringar istället för pjäxor. Knas.

I alla fall. Dessutom är det ju sommartiden som skall in i världsrankningen. Det innebär att vi måste gå upp en timme tidigare i natt. Säg, att vi skall ju åka vid fem imorgon bitti. Det innebär ju att jag kommer gå upp vid halv fem, packa ut det sista och ta med mig barnen ut insvepta i filtar till bilstolarna och dra iväg. Nu är det det ju så att sommaren knackar på. Vilket leder till att jag måste gå upp HALV FYRA.

trött redan nu.

Och eftersom det redan är mörkt i hela hemmet, så kanske jag skall gå och lägga mig redan nu.

Tudiloo, och hoppas att ni också har det släckt hemma. Om alla gör något litet så kanske vi tillsammans kan göra skillnad.


packa pappas kappsäck.

eller varför inte allas väskor.
Tidigt på söndag morgon åker vi iväg. Då bär det av till Sälenfjällen för den årliga skidresan.
Högis, here we come!

Men det är som om jag fastnat i Twillight Zone. Det är så mycket väskor som skall med Och inte bara det. Väskorna skall ha fullt innehåll också. Och jag önskar att jag på nåt sätt kunde förmedla vad som skall i. kläder till tre barn, varav två som ständigt kladdar ner sig. Tre dubbla utekläder till tre barn, mössor, vantar, halsdukar, sockor, kalsonger, leksaker, astmamediciner, mat, torrvaror, kortlek, kläder, toapapper, handdukar, lakan, böcker, schampoo, dator. filmer, dvd till bilen, skidor, hkälmar, snowracrar (ja flera) fårskinn att sitta på, termosar, kakor, spaghetti, fryst mat, alvedon, skor, skidkläder, badkläder, toppluvan, något värmande till backen, skidglasögon......listan goes on and on and on....

Suck. fantastisk, Jag undrar hur jag skall få plats med allt.

Jag undrar hur jag kommer att hinna packa allt...

Imorgon är en annan dag! (som tur är)Idol är i stan

Har hört att IDOL 2009 är igång med sina uttagningar. Spännande. Eller inte.

jag tycker bara det är roligt att titta på grunduttagningar. Det r då man ser de här människorna utan självkritik, utan självinsikt och utan sångförmåga. Ändå kommer de. Hoppas och tror. Väntar och väntar på att få gå in til juryn och göra sitt framträdande som kommer ta dem till toppen, till stjärnorna till strålglansen och till drömmen.

men hur brukar det sluta?

Oftast så här.
Lite from over-seasOch lite hemifrån.

Men jag lovar; ni kommer aldrig aldrig aldrig få se mig i Idol.

så jäkla onödigt.

Hos vem kan man klaga? Hos vilken vädergud kan man lämna in ett klagomål på vädret?

Jag trodde det var SLUT på vintern. Jag trodde att våren skulle komma och tränga undan Kung Bore. Icke sa Nicke.
vad händer?
Gårdagen var en underbar dag. Varmt, lite lätt isande vind, visst, men det kan man stå ut med. Solen sken från en klarblå himmel och fåglarna körde nästan lite kuttrasju i buskarna.

Vi  klev glada iväg till blomsterhandeln och köpte en massa penseér och påskliljor och vad-de-nu-heter-med-lila-konstiga-blommor-på. planterade. Njöt av den vårlika känslan.

Och när jag vaknar upp imorse så känns det konstigt.. Vad är fel med världen? Den är vit. Vit som i SNÖ.

Suck.

Och penseérna?

Rätt trötta och frusna.

en märklig kväll

Igår kväll var jag på lokal, som min mormor brukade säga. Jag, som nästan aldrig går ut, var medbjuden till parken.

Där skulle Clabbe husera med Rakt över disc - 80-tal. Efter en skojjig förfest så knallade vi dit. var väl där lite tidigt (uppenbarligen) men jag har aldrig fattat varför man måste gå ut så jäkla sent. Är man småbarnsförälder så brukar man ju slockna redan vid 11. Och då skall man gå ut!! Bet ihop och körde mitt bästa dansstuk.

Sanslöst. I vilket fall. vad som var så fantastiskt med detta stället var att det drog alla typer av människor. Mycket intressant i studiesyfte. Jag fick se både det ena och det andra.

En liten grupp som stod (ja STOD) på dansgolvet var muskelknuttarna. Det var 4-5 st killar i tjugoårsåldern och de hade säkert deffat rejält på förfesten. Den ene stod som om han hade skitit på sig. ganska bredbent, lite lätt bakåtlutat, och med stirrande blick så sökte han av dansgolvet.
Mig fick han inget napp på.
Hans kompisar svävade runt honom som små planeter runt en supernova. Superläskig.

Damer i 55-årsåldern  som såg ut som om det var första gången utanför hemmets väggar. fullkomligt vilda superflirtande helgalna tanter som med hela sina kroppar släppte loss på alla gamla tabun. Superhärliga. förutom de som på allvar flirtade med muskelknippet. Självinsikt eller bara för mycket vin?

En dam som var iklädd svart och vitt och dansade likt en pingvin, vaggandes från sida till sida, hela kvällen. Intressant. national Geograpic borde varit där.

Små 20 åriga flickor som inte ens var födda eller påtänkta under 80-talet. De såg mycket vilsna och förvånade ut när vissa låtar spelades och alla som faktiskt var med på 80-talet fullkomligt släppte lös alla hämningar och körde discodans a la Lili och Susi. Inte en susning om storheten med svensk 80-tals disco.

Kul folk. Alltid roligt. fast så mycket 80-tal spelade han inte. Och Clabbe, tja är ju Clabbe. Pratglad, numera rätt sliten. Lever lite på gamla meriter.

Och sedan var det dags för bussen hem. Inte så roligt.

Idag: träningsvärk av Travoltadansen igår kväll.Weeehooooo


i väntan på OSGalenskaparna. Länge sen, men fortfarande kul,

Hallå eller?!!!!

Tjohooo!

jag har fått en utmärkelse! Min första och jag skall vårda den ömt!
Jag har fått den från Gissan (tack tack tack) och motiveringen hittar ni här:
♥♥♥♥♥♥♥♥TACK♥♥♥♥♥♥♥


Ryssland och yttrandefrihet.

Just vad man kunde vänta sig.

Nån snubbe/a (oklart) som tycker att det är smart att lägga in TRE likadana kommentarer under förra inlägget,, där jag råkade skojja om att Ryssland inte gillade Tingaling uppträdet i Globen härförleden.

En sak fattar inte jag. varför tre likadana kommentarer? varför tre olika epostadresser. Och EN IP-adress.

Hm. Och vi har ju faktiskt yttrandefrihet och vi får tycka precis vad vi vill här (nästan). Jag tycker att (som skribenten skriver)  den "billiga humor" som uppvisades är kul.

Det står jag för. Jag tillhör inte den kategorin av kvasiintellektuella som sitter och beklagar sig över den mentala statusen hos folket. Billiga poäng och låg humor skall utrotas. Tvi vale om någon skrattar. Det skall vara DJUPT och SVÅRT och långsökt. Den skall attrahera hjärntrusten. Fy bövelen om man har KUL:

Vi andra är idioter.

Skribenten skriver: pseudoickepolitiska interneuropeiska skown. Kan någon människa förklara detta för mig?

Tala till mig som om jag var ett barn på 5 år. Beskriv vad det står. Jag fattar inte. Skown? Herregud, snacka så folk förstår. kanske är han politiker. kanske är han skojjig. Vad vet jag.

Du får tycka att jag är knäpp. Vassego. Jag får nämligen tycka vad jag vill, och alla får yttra sig. Det får vi. Därför får dina kommentarer stå kvar.

Alla har rätt att uttala sig.

Men snälla, nästa gång; skriv så vi vanliga människor förstår.

Ironi: den intelligentes vapen. Eller den dummes försvar.   Välj själv.


Ryssarna och freedom of speech

det verkar som om ryssarna har missuppfattat lite om det här med yttrandefrihet.

De verkade ju inte gilla det underbara numret med Pål och Philman Tingeling goes Russia. Nån stel snubbe på ryska ambassaden gick i taket när han fick se den här sköna versionen av Tingeling.
Men kom igen! I den fria världen kan man skoja om varandras särarter länder i mellan. I Norge äter de bara torsk och har lusekoftor. I Finland badar man bara bastu, skär varandra med kniv och dricker Koskenkorva. I Danmark smäller man i sig röda korvar och hinkar pilsnar dagarna i ända. Tyskarna käkar bratwurst, joddlar och går omkring i svettiga lederhosen. Hänger ni med? Man tillåter varandra att pricka varandras egenheter på ett kärleksfullt sätt!

I Sverige talar vi inte med varandra, vi ser inte i ögonen för att vi är för blyga, super oss fulla på helgerna, lever bara upp på sommaren, dricker omåttliga mängder med sprit för att orka stå ut med vårt beiga liv. Eller? det är väl roligt att bryta de konventionella synerna på oss och andra? Visa att vi är något annat? Ta det som en sporre, Ryssland!!
full av härliga ryska typer. det var väl det som den ryska ambassaden inte gillar. De vill ju visa upp sig som det moderna vänliga folket. men det konstiga är att de även har förbjudit bidraget från Georgien. varför? tja döm själva. Själv finner jag den ganska roande. Lite härligt vass så där Gillar den redan.Kom sedan och säg att Ryssland är öppet och ett tillåtande land.

I dare you.     I doubledare you!!


barnkalas och hagalna ungar

Läste i Wendela om att det kan vara svårt att ha en massa barnkalas att gå på när man har barn.
Det bjuds hit och dit, alla skall ha eget kalas, och presenter, det önskar de sig så att man spyr.

Och om man själv har kalas så önskar man inget hellre än att folk inte kommer med plastleksaker som går sönder efter 12.5 sekunder, en massa onödiga plickeplockgrejsimojser som bara ligger och skräpar. Man vill ju att e skall få rejälagrejor som håller. Men sånt kostar pengar.

Vi har löst detta på ett bra sätt. När man skall ha kalas i storkillens klass, så ger varje barn en tjuga i present.

Trist att pengar?  Trist att GE pengar? Dels blir det billigare för givaren. Vad för typ av leksak/bok/pokemon får man för 20 spänn? Inget.
Vill man HA de leksakerna? Egentligen? Nej.  Har inte mitt barn två miljoner väldigt onödiga leksaker? Jo.

Tänk om alla ger en tjuga istället. Säg att det är 10 ungar som kommer på kalaset. Alla ger en tjuga. Vips har barnet 200 spänn som det kan använda till att köpa precis det som den önskar sig. Ingen blir ledsen, ingen blir besviken. Ingen behöver kajka iväg på leksaksjakt. Ingen behöver plocka delar av plastleksaker som gått sönder till ungens stora förtret. Och har man MÅNGA kalas att gå på så slipper man bli ruinerad!

En win-win situation helt enkelt.

Pröva själv.

You´ll like it!Öga för öga....varför inte.

Det funkade på Moses tid.

jag tänker förstås på den kvinnan i Usa (bara i Amerika, kids, bara i Amerika) som på nåt sätt fick en utbota dum idé och lade sin lilla bebis i torktumlaren, satte på och gick ut i trädgården.

Nu riskerar hon livstid.

Skit i fängelset! När de gäller såna här saker så tycker jag helt enkelt att förövaren kan få utsättas för samma sak.
Släng i henne i en industritorktumlare, sätt på och gå och fika.

Så skall vi se sen hur hon mår.


och den som var bäst i årets festival.....

...var självklart Petra Mede.

Aj löööööv Petra. Hon är helt enkelt bäst. Vassare tunga och snabbare hjärna får man leta efter.
Bilden är från här

nej nej nej nej

jag spyr om det blir Uggla som får åka till Moskva.

Jag lovar.

kan vi inte skicka Tingeling?Varför inte.

Typ final.

Äntligen finalen i Melodifestivalen.

Jag kommer mest sakna Petra Mede. Jag tycker att hon har varit perfekt!
Det känns som om det är ett ganska jämt startfält i år. Tja förutom Ugglan då. Jag tycker den verkligen INTE passar i festivalen.

Bisittare som vanligt Hugo 7 år och hans polare E.

Nu kommer Måns.
Den här låten har växt och växt, jag gillar den.  "den låter likadant som i radio, säger Hugo. Jodå. Han undrar sen vart Måns brudar tagit vägen. När de sedan kommer så tycker killarna att det är kul att de har samma kläder på sig, och baddräkt också!
Den är Bra, säger killarna.

Ugglan.
Hugo suckar högt. ÅÅÅ, säger E. "Jag hoppas att de har ändrat musiken lite, så den blivit bättre," tycker E. Jag är tveksam.
Killarna dömer ut kläderna och skorna var inte heller snygga.
Ett halvlyft med vänster ben ligger kvar i koreagrafin. Ser lite skitnödigt ut.
Killarna fnissar över att Uggla sjunger SKITER I DET.
E kan faktiskt texten och sjunger med.  Hugo tycker den är superdålig. E tycker att den är bra. Jag är faktiskt fortfarande tveksamt.

Agnes.
GuldAgnes. Den här lilla låten är disco och hålligång. Me lajk.  Hon glittrar, säger killarna. Hon har hår tjockt som en björn, säger Hugo. Min taktfot rycker. Jag vill dansa.
E kan den här texten också. Jag misstänker att de har Melodifestivalskivan hemma.
Jag tycker hon påminner om Diana Ross. Bättre idag än i delfinalen. Hon låter mer säker.
Hon får löööv av mig.

H.E.A.T.
Heavy Metal goes Schlager. "de är dåliga" säger E. de ser ut som Piraterna i Pippi på de 7 haven, säger killarna.  En rockig låt. Sedan kör killarna plötsligt en improviserad cover, med luftgitarr och allt. Jag misstänker att de tycker låten är rätt bra ändå, annars hade de ju inte ställt sig upp och rockat.
Själv är jag på åt konstigt sätt lite impad över att sångaren har en fin och klar röst, som jag faktiskt inte hade förväntat mig. Skumt va. Killarna ändrar sig genast och ger den högsta poäng.

Emilia.
Den här började ju så bra och sedan gick det så dåligt. fattar inte hur den kom till final. Killarna leker vildsvin på golvet medan låten passerar förbi. Jag kan känna att hennes överdrivna inandningar innan varje sjungen mening känns som ett tecken på extremt dålig kondis eller kanske nåt annat, vad vet jag? Är ingen scenexpert.

Alcazar.
Killarnas favvo. min favvo. En av dem.Ösigt, ösigt. killarna ger den högsta poäng och gillar den rosa micken. Sketa bra. Behöver inte säga mera.Nix.

Sarah DF.
killarna sitter fortfarande och är imponerade av trummisen i HEATs fingerfärdighet.
SDF låt går helt förbi dem. Själv tänker jag att jag saknar en riktigt fetrefräng som hade kunna explodera bort halva globen. men nu blir det inte så. Ju.

EMD.
tjejernas favvosar. Här skall det svängas med chapue och claque.de har dessutom bytt från svart till vitt som om det kommer hjälpa. Småkillarna tyckte inte om detta, utan hamnar istället i en kittelmatch på golvet. det verkade inte vara så intressant. Men jag tror inte att EMD vinner. jag tror att Måns slår dem i allafall.

Sofia B
Killarna har tapat alla koncepterna och ligger på golvet och skrattar hesa skratt. varför skall vi skicka en låt på grekiska? Kanske för att ingen ändå fattar svenska. Alla Balla tjafs. Nej tack.

Molly S
lilla Molly, 16 vårar, som gillar glass och soliga dagar. Tycker om att umgås med kompisarna på MSN, läsa Starlet och vara med i Småstjärnorna.
Trist låt. Det blir så fjantigt när en 16 åring sjunger om djup djup kärlek, Hm. Fast när man var 16 så var man ju så där kär som aldrig förr. Då tog ju livet verkligen slut om killen gjorde slut.

Malena Ernmann.
La Voix. opera goes Pop. kan gå hela vägen hem.Vem vet inte jag. Fast ME LAJK. Jäss, mi lajk mucho.

fast sedan fattar man inte vad internationella jury gör på scenen. Och VARFÖR han snubben från frankrike uppknäppt fluga?Han ser ju helt galen ut.
men men, det blir ju bara lite mera spännande liksom.
sedan kan man bara hoppas på de man gillar.

Nu kommer röstningsproceduren och det är ju bland de tristaste som finns. Däremot kanman titta på Pål och Pilman,
Tingeling tingeling.

jag återkommer  kanske efter the voting.


stackars jävlar

Tycker lite synd om de stackare som får bo på det BILLIGASTE hotellrummet när SEB:s 230 st höjdare måste åka på kriskonferens i alperna. Nu måste man samlas och besluta hur man skall spara pengar.

Och det gör man förstås på de stackare som får bo så där äckligt billigt på den där rucklet de hyrt. Typ 5000 spänn för de billigaste hotellrummet. Det måste vara uselt, fruktansvärt och sunkigt. Urk.
 
Det dyraste går på över 100 000 spänn. DET är det klass på. Värdigt en bankdirektör.

Undrar hur mycket de sparar för att ta in såna lågbudget rum. Kanske behöver banken inte konka? Kanske spararna kan få tillbaka lite i bonus? Kanske den vanliga människan kan få ut något av att de lånar banken pengar.

kanske.

De snåla jävlarna....så här ska de bo. Hoppas jag.

skrämseltaktik

Photobucket

snöstorm

men hallå. Det är mars nu.

nu skall snödropparna sticka upp sina små söta huvuden ur jorden som släpps av tjälen.
solen skall lysa på bleka vintertrötta ansikten och man skall kunna sitta på altanen och dricka kaffe, och sitter man mot en husvägg i lä, så är det varmt och gott, man kan knäppa upp jackan och låta några solstrålar lysa ner.

Det skall komma fågelsång av hemvändande fåglar, som på ett nästan triumferande sätt berättar att våren är här. det skall ligga en förväntan i luften. En smak av sommar skall kunna kännas på tungspetsen om man sticker ut den i vårvinden.

men vad händer?Snöstorm. Igen.

Tröttsamt.

Det var ju det HÄR  vi vill  ha.

Vår Skog

vinn vinn vinn

tja.säger bara EN sak.
äsch, det var ju TVÅ ord!


nästan lite pinsamt va?

Ja jo det är det.
Hittade en låt som det är PINSAMT att jag gillar.

töntig video, töntig sångare, men oj vad jag far runt i huset och sjunger så stämbanden kollapsar.for all you lovers out there....


Mikrokosmos

Var på hockey igår. Kollade in Tingsryd.

Hamnade bredvid en gubbe, som luktade skumt, hade en enda tand i underkäken och hans fru såg ut som en påtänd kopia av Helene  Billgren.

Skumt. Och varenda gång som jag råkade vända mig åt hans håll (rinken låg liksom åt det hållet) så trodde han att  jag ville prata med honom. det innebär att han befann sig i en konversation med mig. En ofrivillig sådan. Dessutom hade han ett enormt behov av att förklara vad det var som hände på isen. -Det är icing nu. Det betuder att pucken åkte över de två blåa linjerna.

Antingen så jag korkad ut och som om jag inte fattade något om hockey eller så hade han ett stort socialt behov.

TAIF:s hejarklack sjöng ramsor som ingen hörde vad de gick ut på. kan ha varit dialekten, vad vet jag.
Det lät som ett mummel som stegrades i volym och som avslutades med att ordentligt vrål, och alla såg lyckliga ut. Jag vet inte vad de menade.

Det är alltid roligt att gå på hockey tycker jag. Det drar til alla och man kan se de mest besynnerliga människor beträda gatorna.

En dam stod med en läkarrock på sig och tryckte i sig korv. Jag tittade frågande på min man och han visste tydligen att hon står i kiosken och säljer korv.

I läkarrock?

Hm. Men det är nyttigt att dyka in i ett nytt mikrokosmos. Man får perspektiv på livet. Man tror att man har sett allt, men det har man inte. För andra så är det fullständigt naturligt.

 Får det lov att vara en raggarballe med svängdörr?

utmananad till max

har fått en utmaning av den gode Gissan....

En massa frågor att svara på. Nu skall vi se, frågorna lyder:

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
"Hon är en vacker prinsessa, klädd i grönt och gult"  (Bob och Lillasyster - Dinkeli Dunkeli Doja)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Min gamla byrå, arv från mormor.  

3. Vad såg du senast på TV?
det var andra chansen. Melodifestivalen.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
19:39   oj då; 20:16

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Mia och Klara på teven, samt maken som pratar i telefon.

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Jag kom hem från grannarna. Varit och kollat läget.

7. Vad tittade du på innan du började med den här undersökningen?
Lite på Mia och Klara. Darlingarna. Just nu är det Rolle som orerar.

8. Vad har du på dig?
Hm. Hörru! Äsch, jag kör jeans, mörkrosa linne, ljusrosa t-shirt.  Nåt sånt.

9. Drömde du något i natt?
troligtvis. Men inte kommer jag ihåg vad!

10. När skrattade du senast?
NU! Mia och Klara är underbara. tabitha som göttat och unnat sig hela natta.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
En stor tygtavla med träd på. En tredelad tavla med svartvita bilder på N.Y.

12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Förutom mig själv i helfigur??

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Många frågor! Många svar! Kunde varit konstigare...

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
The Descent. Till början en schysst rysarrulle, som snabbt tog överhanden till at bli en halvkass skräckfilm. Fattadeinte slutet, men va 17, man kan ju inte hajja allt.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då?
Städhjälp.      Och tvätthjälp.    Till att börja med.

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om:
Jag är egentligen en hemlig superhjälte.
Jorå. Lita på mig.


17. George Bush?
Tur att Mr. IQ Blöt tegelsten har förvunnit. Han har nog krypit under en sten nånstans.

18. När gjorde du någon glad senast?
Nyss, när jag nattade en av mina små killar.

19 - 20 Vad ska dina barn heta? Pojke respektive flicka?
Redan fixat. H, G och V. Pojkar allihopa.

21. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Jajamensan. Och vilket land? Canada. Jupp.

22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Välkommen in, här har du din välkomstdrink. Låt mig visa dig poolområdet......


Så där ja! Klart!!

Nu undrar jag vem som vågar ta vidare utmaningen? Syrran?

Helt enligt praxis...

Allvarligt.
kanske skall åklagaren ta sig en liten paus och läsa på egentligen vad som hände den dagen när lilla bebisen dog.

kanske skulle hon ha läst i journalen, och inte bara protokollet från patologen. OM hon hade läst i journalen så hade hon kunnat sett att det var ett team av läkare som beslöt sig för att avbryta den livsuppehållande behandlingen.

Sånt händer varje dag.

varje dag har man slitit och kämpat för att rädda någons liv, men ibland kommer man till en punkt där man tvingas inse att det inte finns något mera att göra. man har kommit till vägs ände. Då fattar man ett beslut om att stänga av de apparater som håller patienten vid liv. Om man inte var uppkopplad till dessa, så skulle man inte leva.
För att minimera risken för att någon lider i onödan så ger man vissa läkemedel för att minska ångest och smärta.

man hade beslutat detta. Och OM åklagaren istället hade bestämt sig för att kolla i journalen så hade denna info stått där.

men det är klart, vill man göra sig ett namn snabbt, så kör på bara. Peka ut någon och veva igång rättsmaskineriet.

Rättsäkerhet? vad är det?

Jag hoppas bara att det finns sådana läkare som ser till att jag, om jag någongång skulle hamna i en sådan situation ser till att jag inte behöver lida det sista jag gör i livet.

Än är säkert inte sista ordet sagt...

sista (andra) chansen

Japp, jag kör Melodifestival. Precis som vanligt. Och Hugo, 7 år sitter bisittare.

Duell 1.

Scotts.

Hugo tycker sångaren "ser snygg ut". Han ger låten fem poäng med en gång. Fast sedan ändrar han sig och vill ge den 20 poäng. själv har jag svårt med alla nödrim. fast viss, ösigt är det ju.

SDF
Hur är det med rösten egentligen? Håller hon? Har antibiotikan hjälpt? Hittils håller den och jag saknar fortfarande en riktigt stark refräng. Eller missar jag den?
Hugo sitter och väljer mellan tre och två poäng. Hugo tyckte det var lite löjligt att hon inte flög av sig själv. Den fick 2.5 poäng. En gyllene medelväg alltså.

Sara DF åkte till Globen.
Scott´s får åka på Norrlandsturné.

Duell 2.

Lili och Susi.
finska pinnarna är tillbaka i sin 80-tals pastisch. Hugo tycker att den ena systern är tjock. Hugo tycker att låten är bra och ösig. Gummi gummi gummi sjunger Hugo.
Själv minns jag bara Oh mama, och mår lite lätt illa. Hugo ger den en femma.

BWO.
Den här har växt lite under veckan tycker jag. Har blivit skön. Hugo ser ointresserad ut och koncentrerar sig på chipspåsen iställen. Däremot vill han ha en sån lampa som dansarna har.

Lili å Susi får åka till Globen, konstigt nog.
BWO drar till skogs.

Duell 3.

Amy Diamond.
Amy har en fruktansvärd utstyrsel. Passar inte alls. Sedan är hon FÖR pigg och perky om ni förstår. Jag misstänker LSD, eller annat uppåttjack.
hugo däremot gillar den, men det kan bero på att Amy är i hans ålder.

Starpilots
Ready for takeoff. Ripoff. Visst ösig och fart / fläkt. (låter som en reklambroschyr för SAS). En efter-/förfest låt. Hugo
ger den en femma, rätt av bara.

Till Globen åker piloterna.
Amy får åka tillbaka till klassrummet.

Duell 4.
'
Rigo and the Topaz....
Jag gillar den här. smakar Cuba Libre med en twist av 50tals Florida med en galen Jamaican.
Dessutom ser de så lyckliga ut.
Hugo har tappat lusten men lyssnar ändå. Hugo gillade den inte. han ger den en 1:a.

Caroline af Ugglas.
"men den är ju jättedålig" säger Hugo redan innan den börjat. "varför tog man med den"? Jag vet inte. Vet inte. Men jag undrar vad folk ser i låten. Jag tycker den är synnerligen irriterande. Eller om det är hon.  Eller om det är att den verkligen inte platsar i en stor internationell tävling. Vet inte.
Sedan undrar jag verkligen VEM som har gjort hennes koreografi. Ett halvlyft med höger ben var tredje takt. Ser inte klokt ut.

 Jag hoppas verkligen på Rigo. Men ändå gick det åt skogen.
Suck.

Nä, nu blir det ännu flera dueller på dueller. Sjunger de IGEN? Hur skall SDF röst hålla? Kommer piloterna kunna navigera rätt? Kommer någon göra slut på Ugglas elände? Kan inte nån ge systrarna en biljett till närmsta finlandsfärja?  Vem vet? Inte jag. jag tror jag gör som Hugo. Tappa gnistan och gå och lägga sig.

Adios. Signing off.snart drunknar jag i hundbajs

jag önskar att man kunde göra som i Madrid. Där får hundägare som inte plockar upp efter sina hundar böta. Mycket. typ 17000 får de punga ut för att de låter sina små älsklingars bajs ligga kvar på gatan.

Tänk om vi kunde haft det i Sverige. Jag hade jublat.
Jag hittar alltid hundbajs utanför vårt hus. det är några jäklar som går här och låter sina äckliga hundar bajsa och sedan kommer barnen och trampar i det. URK!

Böter och offentlig skampåle tycker jag hade varit lämpligt.  

Sedan skall de banne mig få plocka upp alla hundskitar med sina bara händer. Straff nog?


dödshjälp eller inte

Alltså, läste om  den lilla bebisen som dog av en överdos inne på sjukhuset. En läkare häktad och anklagad för mord.
Åklagaren säger att läkaren var ansvarig för patienten när hon dog. Därför är det mest troligt att det är hon som har gett överdosen.

Men hallå. det fins andra personalgrupper på sjukhuset. Det finns sköterskor och undersköterskor som har lika mycket tillfälle och motiv som vem som helst. tycker det är lite taskigt att dra in läkaren inför rätta. Man har ju inte ens förhört den undersköterksan som var i tjänst.

Få tag på läkemedel kan man få hur lätt som helst om man jobbar på ett sådant ställe. det begöverman inte låsa ut ur ett medicinförråd. Om någon har till avsikt att få ihop en dödlig dos av dessa läkemedel såär det väldigt enkelt att samla ihop slattar som är kvar. sprutor med läkemedel som man har använt lite i, brukar ligga kvar ett tag om man behöver ge något igen. superenkelt att stoppa ner i fickan.

det är tragiskt i allafall att en liten flicka dog. så länge man inte vet motivet så kan man ju bara spekulera. Om det är gjort av medkänsla vet jag inte Jag vill bara belysa att det faktiskt är lätt för vilken personalgrupp som helst som arbetar på en sådan avdelning att skaffa dödliga mängder läkemedel.

skrattar så jag (nästan) kissar på mig. lite.

Gör som jag.

Kolla saltmannen.se

roligare sida får du leta efter, där det är fullt av felsjunga låttexter. Du vet när man sitter och sjunger med i en låt, och alla plötsligt tystnar och skrattar. För uppenbarligen har du sjungt fel text. Kanske sjöng du något ekivokt istället.
har hänt.

och på den sidan är det uppenbarligen fler som gjort bort sig!!

Kissenödigt kul!


Pip pip åsså kom Ludde in.

Här kommer lilla Ludde...håjaja

Idag har Hugo fått en hamster, En liten söt guldhamster och som Hugo sa; Jag är så glad så att jag kan börja gråta!
Ikväll har han suttit framför buren i minst en timme och tittat på det lilla krypet som omväxlande har sovit, bajsat, sprungit i hjulet, ätit, druckit, bajsat, nosat, sovit, kryp, klättrat och sprungit (en massa varv).

Hugo är genomlycklig. Han döpte hamstern till Ludde.

Jag har en lycklig 7 åring som ligger i mörkret och lyssnar till det knarrande ljudet av en alldeles egen hamster som springer runt runt runt. Och ler.


Det kunde vara din granne.


Nån som är intresserad?

Undrar om rökheroinet ingår som annonsören uppenbarligen har fått i sig, ingår?

man kan ju undra vem som styrt allt


Schyssta rattarSchysst med inbyggd airbag.

Det skulle SAAB ha tänkt på.

Tänk vad folk (gubbar) hade köpt bil då?!


Gäsp

Vasaloppet.

Jag blir trött bara jag tänker på det.


RSS 2.0